|

Nuh’un Gemisi Guinnes’e yürüyor

Öğretmenleri Ertuğrul Çakır’ın yönlendirmesiyle ‘Nuh’un Gemisi’ni keçeyle şekillendiren kız öğrenciler eserleriyle Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyorlar. Çakır, “Geleneksel olan keçeyle evrensel olan Nuh’un Gemisi’ni birleştiriyoruz. 10 bin parçaya ulaşınca Guinnes’a başvuracağız” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 21:35 - 29/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bir grup liseli kız öğrenci Görsel Sanatlar Dersi'nde yaptıkları keçe projesi ile Guinnes Rekorları adaylığına hazırlanıyor. Öğretmenleri Ertuğrul Çakır koordinatörlüğünde çalışan imam hatipli gençler, “Nuh'un Gemisi” için her cuma binbir hevesle biraraya geliyor. Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda görev yapan öğretmen Çakır, atölyeleri olmamasına rağmen pes etmeden 4 yıldır öğrencileriyle okulun konferans salonunda bu proje için çalışıyor. Dünyada keçe ile yapılan büyük boyutlu bir çalışmanın olmadığını ve bunun bir ilk olacağını söyleyen Çakır, “Ertuğrul Çakır Atölyesi olarak öğrencilerimle bunu dünyaya gösterme vakti geldi. Gemiyi 2.20x 1.40 metre boyutunda yapıyoruz ve 10 bin parçayla şekillendirip Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvuracağız” diyor.



KIZLARIN BAŞARISI DAHA DEĞERLİ


4 yıl önce çalışmalara başlayan Fatih İmam Hatip Okulu öğrencileri mezun olmuş ve şimdi hepsi birer lise öğrencisi. 15 kişilik bir ekiple çalışmaları yürüttüklerini belirten Çakır, geleneksel olan keçeyi evrensel olan Nuh'un Gemisi'yle birleştirdiğini dile getiriyor ve ekliyor: “Nuh'un Gemisi tüm dinler tarafından kabul ediliyor. Keçeyi titizlikle kesip yapıştırdık. Osmanlı'dan kopuk olmadığımızı göstermek istedik. Bizim bu çalışmayı duyurmamız gerekiyordu. Türkiye'deki ortaokul öğrencileri böyle bir çalışma yapmış dedirtmek istiyorum. Kadına şiddetin olduğu, kızların mağdur ediliği bir toplumda onların başarısı çok daha değerli. Atölyemiz şu an yok ama bu engel değil. Şikayet etmemek gerekiyor. Görsel sanatlar dersi gençlerin kendisini en rahat hissedebileceği yer. Özgünlüklerini daha rahat ortaya koyuyorlar."



Derslerin yorgunluğunu burada atıyoruz


Nuh'un Gemisi'ni şekillendiren öğrencilerden olan Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan Rana Durak “Tüm haftanın ders yorgunluğunu bu gemiyi yaparken atıyoruz” derken Bayrampaşa Aliya İzetbegoviç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şevval Bedir ise “Bu projeye başladıktan sonra bakış açım değişti” diyor. Aslı Akbaş ise “Bu projeyle kendime olan güvenim geldi” şeklinde konuşuyor.


#Ertuğrul Çakır
#Nuh’un Gemisi
7 yıl önce