|

Nusaybin'de hayat durdu

PKK’lı teröristlerin hendek kazarak yaşanmaz hale getirdiği Nusaybin’de operasyonlar 12. gününe girdi. Elektrik ve suların kesik olduğu ilçede, zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Özel harekat polisinin de katıldığı operasyonlarda teröristlerin bomba tuzakladığı hendekler imha edildi. Bir hendeğin teröristlerce patlatılması ise kameralara yansıdı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 09:56 - 24/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sürüyor. Nusaybin'de 13 Kasım Cuma günü 21.00'de duyurulan yasağın ardından ilçenin teröristlerden arındırılması için başlatılan operasyon devam ediyor. Teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması, barikat ve brandaların temizlenmesi çalışmaları zırhlı kepçe yardımıyla gerçekleştirilirken, bu araçlara terör örgütü üyelerince zaman zaman uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı yapılıyor.



PKK TAHRİBATI KAMERADA


Özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonlarda güvenlik güçleri, teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bazı binalarda arama yaptı. Barikatların kaldırılması sırasında teröristlerin cadde ve sokaklara tuzakladığı bombaların patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde ayrıca çalışmalar sırasında terör örgütüne ait flamaların indirilmesi, tuzaklanan bombalarının kablolarının kesilerek etkisiz hale getirilmesi de yer aldı. Bu arada, terör örgütünün ilçeye verdiği tahribat, havadan çekilen görüntülerde de gözler önüne seriliyor.





ELEKTRİK VE SU VERİLEMİYOR


Nusaybin'in birçok yerinde elektrikler kesik durumunda. Patlamaların hedefi olan trafolardaki arızalardan dolayı bir çok ev karanlığa mahkum oldu. İlçede su hatları da büyük zarar gürdü. Hal böyle olunca da Nusaybin'de hayat durdu. Abdulkadirpaşa ile Yenişehir Mahallesi'nde ise önceki akşam akşam yoğun silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışma bölgesinden 4 askeri personel taşıyıcı zırhlı kirpi aracı ve polis araçların çıktığı görüldü.



8 saatlik yasak arası


Nusaybin'de sokağa çıkma yasağına dün 8 saatliğine ara verildi. Bu arada vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yaptı. Yasağın tekrar başlaması üzerine halk evlerine çekildi.


#Nusaybin
#Mardin
#pkk
#terör operasyonları
8 yıl önce