|

Nusaybin'den acı haber: 1 şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Yurtoğlu şehit oldu.

Yeni Şafak
12:18 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:44 - 5/05/2016 Perşembe
Operasyonların sürdüğü Nusaybin'de 1 astsubay şehit oldu.
Operasyonların sürdüğü Nusaybin'de 1 astsubay şehit oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda bir asker şehit oldu.



Nusaybin'de PKK'lı teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, vatandaşların can ve mal güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyon sürüyor.



Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca müşterek yürütülen operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada yaralanan bir asker, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit düştü.


  • TSK'dan yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." denildi.
Acı haber ailesine ulaştı


Nusaybin'de devam eden operasyonlar sırasında şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Yurtoğlu'nun Başkent'teki baba evine acı haber ulaştı.



Haber, şehidin ailesine Ankara Merkez Komutanlığı'ndaki görevliler tarafından iletildi. Şehit Astsubayın geçici görevle Kayseri'den Mardin'e gönderildiği kaydedildi. Görevliler, şehidin evine büyük bir Türk bayrağı asarken, Yenimahalle Belediye'si de taziye için evin önüne çadır kurdu. Şehidin baba evinde tedbir amaçlı bir ambulans hazır bekletildi.



Şehit Astsubay'ın babası Nurettin Yurtoğlu'nun emekli polis memuru, annesinin Sabriye Yurtoğlu'nun ise ev hanımı olduğu öğrenildi. Dört kardeşin en büyüğü olan şehit Yurtoğlu, yarın cuma namazını müteakip Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.




Şehit için tören düzenlendi


Şehit olan Astsubay Adil Yurtoğlu için tören düzenlendi. 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, özgeçmişi okundu ve dua edildi.



Yarbay Kubilay Karadeniz, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini belirtti.



Mücadelenin artan kararlılıkla süreceğini vurgulayan Karadeniz, "Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini dilinden düşürmeyen ancak devletimizin sunduğu tüm imkanlardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir." dedi.



İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehidin naaşı Ankara'ya gönderildi.



Törene,7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.




Nusaybin'de devam eden terör operasyonunda PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Yurtoğlu, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.






#Mardin
#Nusaybin
#Adil Yurtoğlu
8 yıl önce