|

O binalar yerle bir

Nusaybin’de PKK’lıların olası yeni hain planlarının önüne geçmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “O binaları gerekirse uzaktan patlatın” talimatı uygulanmaya başlandı. Patlayıcı tuzaklanan binalar imha edildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 00:31 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Nusaybin'de PKK'nın tuzaklarını imha etmek üzere binalara giren askerlerin EYP tuzaklarının kablolu düzenekle uzaktan patlatılması sonucu şehit edilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, “gerekirse girmeden patlatılacak” talimatı gelmişti. Uzunca bir süredir yürütülen operasyonlarda hala yüzde 45'lik kısmı temizlenebilen Nusaybin'de talimat uygulandı. Güvenlik güçlerinin bir süredir, kontrollü tahrip yöntemiyle riskli binaları uzaktan patlattığı öğrenildi.



CANLI YOKSA PATLATILIYOR


Uzaktan imha yöntemi, büyük hasar görmüş binalara karşı uygulanıyor. Sivil hassasiyetine burada da öncelik veriliyor. “Terörist dahi olsa içeride tek bir canlı varsa patlatılmayacak” emri alan güvenlik güçleri, tuzaklı binaları önce uzaktan inceliyorlar. Binalar ses dalgası ve termal kamera sistemleriyle uzun bir inceleme sürecinin ardından patlayıcılarla imha ediliyor. Nusaybin'de devan eden operasyonda şuana kadar ilçenin yüzde 45 oranında teröristlerden temizlendiği öğrenildi



#Nusaybin
#PKK
#Cumhurbaşkanı
8 yıl önce