|

O mahkemelerle ülkemi mahkum edemezsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanal oluşturulan mahkemelerle, o Feto denilen alçağın uydurma temsilcileriyle kurulan mahkemeler asla benim ülkemi mahkûm edemez” dedi. Erdoğan, “Kimisi Hans’ın kulu kölesi oluyor, kimisi Corc’un kulu kölesi oluyor, güya ülkemi yargılamaya kalkıyor. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 3/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:12 - 3/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars 6. Olağan İl Kongresi ile Iğdır 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars 6. Olağan İl Kongresi ile Iğdır 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars 6. Olağan İl Kongresi ile Iğdır 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Benim dedem de burada Sarıkamış’ta şehadet şerbetini içmişti. Bu vesileyle ben de Kemal Dedem’e Allah’tan rahmet diliyorum. İşte onlar çağrı yapıldığı zaman Rize’den yola çıkmışlar, onlar da Sarıkamış’a gelmişler, bu Sarıkamış’ta şehadet şerbetini içmişlerdi. Ben, sizleri bu makama aday insanlar olarak görüyorum. Siz 15 Temmuz’da bunu ortaya koydunuz.

KARS 16 NİSAN’DA YÜZDE 51 ‘EVET’ DEDİ

Sizler bir kez daha Malazgirt’ten çok önce buraları hem manevi olarak hem de kılıcıyla fetheden Hasan Harakani Hazretleri’nin evlatları olduğunuzu gösterdiniz.16 Nisan’da Kars yüzde 51 oy oranıyla ‘evet’ diyerek, tercihini büyük ve güçlü Türkiye’den yana kullandığını gösterdi. İlçeler arasında da yüzde 66,7’lik ‘evet’ oranıyla ilk sırada yer alan Sarıkamış’ı özellikle tebrik ediyorum. Gençler, ben inanıyorum ki hiçbir zaman ne makamların, ne paranın, ne pulun, ne beşeri bir gücün karşısında eğilmeyeceksiniz, eğilirseniz hakkımız size helal olmasın, eğilmeyeceksiniz. Eğer böyle olursak işte 15 Temmuz’da bize saldıranlar geldikleri gibi giderler.

ONLAR KAÇTI, BAK BİZ BURADAYIZ

15 Temmuz gecesi 250 şehit ve 2 bin 193 gazi verdik. Ama birileri Amerika’ya gider, birileri Batı’nın değişik ülkelerine gider ama bu ülkenin asıl sahipleri yine burada kalır. Bak biz buradayız, onlar nerede? Kimisi Hans’ın kulu kölesi oluyor, kimisi Corc’un kulu kölesi oluyor, kimisi kurulan sahte mahkemelerde yargılanmak suretiyle güya benim ülkemi yargılamaya kalkıyor. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Onun için öyle sanal oluşturulan mahkemelerle o ‘Feto’ denilen alçağın uydurma temsilcileriyle kurulan mahkemeler, asla benim ülkemi mahkûm edemez.

FETÖ'CÜLER KANDAN BESLENİYOR

Kandan beslenen bu FETÖ'cü terör örgütünün o gece yaptıklarını biz görmeyecek miyiz? Görmezlikten mi geleceğiz? Onların hesabını sormayacak mıyız? O şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını sormayacak mıyız? Sonuna kadar soracağız, hiç bunun geri dönüşü olamaz. Silah, ölüm, acı, kan, baskı, tehdit üzerinden kurulan oyunların hepsi çöküyor."

FİTNECİLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı, Iğdır’daki konuşmasında ise, “Batı neyse Iğdır’da o. Batıya ne yapılıyorsa Iğdır'a da o yapılıyor ve yapılacak. Türkiye Cumhuriyet’i devletinden başka devlet tanımıyoruz. Yok paralel devletmiş, yok şuymuş, yok buymuş. Asla. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz ve bu dönem de özellikle Iğdırımızın işi çok. 2019’un Mart ve 2019’un Kasım ayına en ideal şekilde hazırlanacağız” dedi.

Uçak bileti müjdesi

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Kars Valisi Rahmi Doğan ve AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey’in, kendisine uçak biletlerinin biraz pahalı olduğunu söylediğini aktardı. Erdoğan’ın, “Cidden öyle mi? Pahalı mı?” diye sorması üzerine vatandaşlar “Evet” karşılığını verdi. Erdoğan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın da yönetimle Kars’a uçuşlar konusunu konuşacaklarını, uçak bileti fiyatlarının indirileceğini açıkladı. Bu konunun da takipçisi olacağını ifade eden Erdoğan, “İnşallah uçak bileti fiyatlarının düştüğünü, hafta sonundaki uçak seferlerinin de arttığını duyacaksınız” dedi.

  • Kudüs’ün statüsü korunsun
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü. Görüşmede Kudüs'ün statüsü başta olmak üzere Filistin'deki son gelişmeler ele alındı. Erdoğan, 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulmasının gerekliliğine dikkati çekti. Türkiye'nin Filistinli kardeşlerini haklı davalarında her zaman için desteklemekte olduğuna değinen Erdoğan, Gazze'ye yönelik kısıtlamaların kaldırılmasının da barışa önemli bir katkı olacağını belirtti. E Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetinin ve tarihi statüsünün korunmasının tüm İslam ülkeleri için önemli olduğuna işaret etti.

Birileri fena tongaya düşürmüş

Attığı iftiralarla son günlerde alay konusu olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap veren Erdoğan, şunları söyledi: “Bu zatın belge diye salladığı kağıtları görünce anladık ki bir şirket alışverişi için yapılan ödemelerin dekontlarını kendisine ‘Cumhurbaşkanının yakınları yurt dışına para gönderiyor’ diye yutturmuşlar. Hesap uzmanı ya. Yani ortada yurt dışına gönderilen bir para falan yok.

KEMAL’İ KURBAN EDECEKLER

Halk Bankası ile Al Baraka arasındaki bir alışverişin belgeleri var fakat elindeki belgeler de sahte. Yurt içindeki bir bankadan, yine yurt içindeki bir başka bankaya yapılan havale. Dün belge dedikleri kağıtları gördükten sonra anladık ki birileri bu zatı fena halde tongaya düşürmüş. Sanıyorum CHP’de hiçbir zaman bitmeyen ve bu gidişle bitmeyecek olan adam harcama, adamın ayağını kaydırma oyununa bu defa Kemal’in kendisini kurban edecekler, yazık. Ben şimdi ‘ana muhalefet’ demeyeceğim buna ‘ana hıyanet’ diyeceğim. İddianı ya ispatlayacaksın ya da bedelini ödeyeceksin. Yenikapı'da vermeye çalıştığımız birlik görüntüsünün hatırına açtığım tazminat davalarını geri çekmiştim. Ama nafile. 'Kurt köyünü değiştirir lakin huyunu değiştirmez.' Şu anda arkadaşlarımızla beraber 3 milyonluk dava açtık ve tabii milyoner olacağız ya, biz hanımlar için onlara bir konaklama yurdu ve evi yapacağız.

SİYASETİN DEĞİL TIBBIN KONUSU

Tıpta bu tür tiplerin, kontrolsüz yalan söyleyen kişilerin teşhisini sordum. Bir psikiyatrist arkadaşım bana dedi ki 'Bunun adı mitomanidir.' Psikiyatriktir bu olay. Ne demek mitomani, onu da söyleyeyim, yalan söyleme hastası. Böyle bu. Bizce bu zat artık siyasetin değil psikiyatrinin konusudur."

  • F16’larla gömmeye devam
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimse bu ülkede vatan topraklarımızı böleceğini de zannetmesin. Buna gayret edenler şunu bilsinler. Nasıl Cudi’de, nasıl Tendürek’te, Kandil’de onlara F16’larla bombalar yağdırdıysak, onları nasıl orala gömdüysek, bundan sonra da gömmeye devam ederiz.” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu teröristlere asla el aman verdirmeyeceğiz. 7 Haziran’da biraz üzülmüştük hatırlayın. 1 Kasım’da bu telafi edildi ama şimdi diyorum ki, bir olacağız, iri olacağız, hep beraber Türkiye olacağız. Buradan taviz yok. Bizi, üzerimize saldıkları katil sürüleri aracılığıyla esir alabileceklerini düşünenler, onlar hüsrana uğradılar ve uğratıyoruz. Milletimiz ne bağımsızlığından ne kardeşliğinden ne hedeflerinden vazgeçmeyecektir.
  • DAĞITTIKLARI O SİLAHLAR SAHİPLERİNE DÖNECEK
  • Hemen yanı başımızdaki teröristleri binlerce TIR dolusu silah ve mühimmata boğanlar, daha önce başka ülkelerde olduğu gibi, o silahlar sahiplerine döndüğü zaman ne kadar büyük bir yanlış yaptıklarını anlayacaktır. Şu anda canilere verdikleri silahların Türkleri, Türkmenleri, Kürtleri, Arapları, Sünnileri, Azerileri katletmesinden herhangi bir sıkıntı duymuyorlar. İslam dünyasının en güzel şehirlerinin enkaza dönmesinden
  • belki memnun bile oluyorlardır ama tarih evdeki hesabın çarşıya uymadığının nice örnekleriyle doludur. Son pişmanlık fayda etmez."
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#ABD
#Mahkeme
6 yıl önce