|

O müdürün hesap vakti

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işgal girişimi ile Esenler Birlik Köprüsü’nde çıkan olaylarda 5 kişinin şehit olmasıyla ilgili aralarında tankın içinden çıkan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı’nın da bulunduğu 23’ü tutuklu 67 sanık, bugün hakim karşısına çıkacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:06 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Eski emniyet müdürü Mithat Aynacı, 15 Temmuz’da tankın içinden çıktı.
Eski emniyet müdürü Mithat Aynacı, 15 Temmuz’da tankın içinden çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından hazılanan iddianame kapsamında haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonunda başlanacak.

DARBE İÇİN İSTANBUL’ A GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işgal edilmesine teşebbüs eden ve aralarında tankın içinden çıkan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı, yine olay tarihinde Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olup İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası çevresinde bulunduğu tespit edilen emniyet müdürü İsmail Uğuz’un yanı sıra yarbaylar Osman Akkaya ve Fatih Sönmez’in de bulunduğu 23 rütbeli asker ile 44 er “sanık” sıfatıyla bulunuyor.

3'ER KEZ AĞIR MÜEBBET

İddianamede, tüm sanıklar hakkında ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'', ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

KASTEN ÖLDÜRMEDEN
YARGILANACAK

Sanıklardan Mithat Aynacı hakkında ayrıca "kasten öldürmeye teşebbüs", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 30 yıldan 55 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, kullandığı tankla 4 kişiyi ezerek ölümüne yol açtığı gerekçesiyle sanık Ömer Kalın'ın "kasten öldürme'', kasten yaralama'', ''mala zarar verme'' suçlarından 4 kez müebbet ile 529 yıldan 990 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor. İddianamede, diğer bazı sanıkların da yine benzer suçlardan 13,5 yıl ila 990 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. 

#Mithat Aynacı
#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce