|

O okul kapatıldı

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, okul servisinde unutulan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin’in eğitim gördüğü özel anaokulunu kapattı. Gözaltına alınan kreş sahibi ve anaokulu müdürü Yurdagül İ., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:06 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
O okul kapatıldı
O okul kapatıldı

İzmir Çiğli’de okul servisinde unutulduğu için hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.

KREŞ SAHİBİ VE ŞOFÖR TUTUKLANDI

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında çocuğun otopsi işleminin yapıldığı, kamera kayıtları da dahil bütün delillere el koyuldu. Gözaltına alınan kreş sahibi ve anaokulu müdürü Yurdagül İ. ile eşi olan servis şoförü T.İ tutuklandı. Daha önce savcılıkça serbest bırakılan servis görevlisi D.K da yeniden gözaltına alındı. Mahkeme D.K.'nın adli kontrol şartıyla tekrar serbest bırakılmasına karar verdi. MEB'in yaptığı idari soruşturmada ise okulun kapatılması kararı alındı.


ALPEREN KAYITLI DEĞİLMİŞ

Ön raporda ayrıca Alperen Sakin’in okulda resmi kaydının bulunmadığı bilgisi de yer aldı. MEB, öğrencinin resmi kaydının olmaması sebebiyle okul hakkında SGK ve Maliye'ye suç duyurusunda bulunacak.

  • Başbakan Yıldırım
    Takipçisiyiz
  • Olay tüm Türkiye'yi üzüntüye boğarken, Başbakan Binali Yıldırım, Alperen Sakin'in babası Serkan Sakin'i aradı. Yıldırım, telefonda Serkan Sakin'e başsağlığı dileyerek olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Serkan Sakin ile telefonda konuşan Başbakan Yıldırım, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, bu konuda ihmali bulunanların gereken cezayı alması konusunda olayın takipçisi olacağını söyledi.
#İzmir
#Ana okulu
#Alperen Sakin
7 yıl önce