|

O polisler tutuksuz yargılanacak

Tahşiye Grubu'na yönelik 2008-2009 yılları arasında başlatılan soruşturmada kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmanın pazar günü yapılan 3. dalga operasyonunda savcılık ifadeleri tamamlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:27 - 8/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Emniyet Müdürlüğü'nde savcılık sorguları yapılan 7 şüpheliden 2s'i tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.



EVİNDEN DİNLEME CİHAZI ÇIKMIŞTI


Evinde arama yapılan ve dinleme kasetleri ele geçirilen emniyet müdürü Bayram Özbek ve polis memuru Aytekin Ağören tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen isimler oldu. Şüphelilerden 5'i ise serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan bir polis ise halen firari. Operasyon kapsamında gözaltına şüphelilerden bir polis müdürünün evinde dinleme kasetleri ele geçirilmişti. Tutanak altına alınan kasetler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde inceleniyor. Mahkeme, Bayram Özbek ve polis memuru Aytekin Ağören'i yurdışı yasağı koyarak serbest bıraktı.



GÜLEN'E YAKALAMA KARARI


Soruşturma kapsamında daha önce 9 şüpheli tutuklanmış, Fetullahçı Terör Örgütü'nün bir numarası Fetullah Gülen hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.



Karanlık Kurul senaristi çıktı


Tahşiye kumpası soruşturmasında evinde kasetler bulunan Emniyet Müdürü Bayram Özbek'in operasyon dizisi Tek Türkiye'nin diyalog yazarı, Kollama'nın da senaristi olduğu belirlenmişti. Özbek'in Samanyolu TV'deki dizilerin senarist ve diyalog yazarlığını yaptığı belirlendi. Özbek'in Samanyolu'nun ünlü hedef gösterme sahnesi olan “Karanlık Kurul”un da diyaloglarını yazdığı belirlendi. Dizilerde Fetullah Gülen'in talimatıyla Tahşiye grubu terör örgütü olarak gösterilmiş, ardından bu gruba paralel yapıya mensup polisler operasyon düzenlemişti. Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mehmet Nuri Turan'ın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 2014'ün aralık ayında operasyon düzenlenmişti. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, “Sungurlar” dizisinin yapımcısı Salih Asan, “Sungurlar” dizisinin yönetmeni Engin Koç, “Tek Türkiye” dizisinin senaristi Ali Kara ve eski İstanbul Terörle Mücadele Müdürü Tufan Ergüder'in de aralarında bulunduğu 31 kişi yakalanmış, Karaca'nın da aralarında yer aldığı 4 kişi tutuklanmıştı. Soruşturmayla ilgili 13 kişi tutuklu bulunuyor.



#Tahşiye Grubu
#Aytekin Ağören
#Fetullahçı Terör Örgütü
9 yıl önce