|

O yönetmen: "Zanlıdan şikâyetçiyiz"

İstanbul’da ölümden dönen Suriyeli ünlü yönetmen Muhammed Beyazıt, Washington’dan Yeni Şafak’a konuştu. Beyazıt, “Bir iş adamı e-mail üzerinden filmime sponsor olmak istediğini söyleyerek beni Bahçeşehir’deki villaya çağırdı. Kapıda bizi güvenlik görevlisi görünümünde karşılayan adam ‘Muhammed sen misin diye sordu. Evet, benim deyince bıçakladı” dedi.

Yeni Şafak ve
11:22 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:39 - 14/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Omzundan yaralanan yönetmen Beyazıd hastaneye kaldırıldı.
Omzundan yaralanan yönetmen Beyazıd hastaneye kaldırıldı.

Beyazıt tedavi sırasında şikâyetçi olmadan ABD'ye gitmesini ise "ABD biletim çok önceden alınmıştı, o yüzden iptal etmek istemedim. Arkadaşım Salama emniyete bilgi verdi, hatta polislerle olay yerine gitti. Şimdi zanlı hakkında kanuni ihbar çıkarmak için CAIR aracılığıyla Türkiye Büyükelçiliğine ulaşacağız” sözleriyle açıkladı.

İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırı sonrası ölümden dönen Suriyeli ünlü yönetmen Muhammed Beyazıt, Yeni Şafak’a konuştu. Washington’da tedavisi süren Beyazıt, İstanbul’a neden geldiğini, saldırı anında yaşadıklarını, ABD’ye dönüşünü ve zanlılar ile ilgili atacağı adımları detaylarıyla anlattı. Beyazıt, zanlılardan kesinlikle şikâyetçi olacağını söylerken, Türk polisinin hastanede kendini koruduğunu ve ABD uçak biletinin saldırıdan önce alındığı için iptal etmediğini ve seyahati gerçekleştirdiğini ifade etti.

“İŞ ADAMI BANA MAİLDEN ULAŞTI”

Suriyeli bir iş adamının ‘Ghassan Elaby’ ismiyle kendisine e-mail üzerinden kendisine ulaştığını söyleyen Beyazıt, söz konusu iş adamını şahsen tanımadığını, ismin fake olduğunu şimdi anladığını ve güven vermek için sürekli ortak arkadaşlardan bahsettiğini belirtti. Ünlü yönetmen, İstanbul’a geliş nedenini şu sözlerle anlattı; “Türkiye’yi ziyaret sebeplerimden biri sponsorluk görüşmesiydi. Bu, filmime kaynak bulmak için Türkiye’ye ilk gelişim de değil. Filmime sponsor olmakla ilgilenen Suriyeli bir işadamı benimle e-mail üzerinden irtibata geçti. Erkek kardeşinin 18 yıl boyunca Tadmor hapishanesinde kaldığını ve bu yüzden bu filmin çekilmesini istediğini söyledi. Beni villasına davet etti ve adresi verdi. Güvenimi kazanmak için ortak arkadaşlarımızdan bahsetti. Bizde Salama ile verilen adrese gittik”.

“MUHAMMED BENİM DEYİNCE BIÇAKLADI”

Arkadaşı ile iş adamının verdiği ‘Başakşehir, Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi’ adresindeki villaya gittiklerini ifade eden Beyazıt, “Arabayı Salama kullanıyordu. Gittiğimizde siyah giyinmiş bir adamla karşılaştık. Güvenlik görevlisi gibi gözüküyordu. Bana Muhammed olup olmadığımı sordu. Ben de evet dedim. Hızlıca beni bıçakladı. Kaçmak için hamle yaptım. Bıçak sağ üst omzuma, tam atardamarın yanına saplandı. Salama hızlıca arabayı sürdü ve Medipol Üniversitesi Hastanesine gittik. Kan kaybettiğimden dolayı yolda bilincim kapandı. Ancak arabadan çıkarılırken kendime geldim” diye konuştu.

“TÜRK POLİSİ HASTANEDE GÜVENLİĞİMİ SAĞLADI”

Hastanede ilk müdahalenin ardından yaşadıklarına da değinen Beyazıt, “Hastanedeki polis, birlikte çalışmak için ellerinden geleni yaptılar. Onlara bütün detayları anlattım ve onlar da bütün zaman boyunca güvenliği sağladılar. Sonraki gün Emniyet’te yazılı ifadem ve resmi açıklamam istendi. Arkadaşım Salama gerekeni yaptı ve onları olay mahaline götürdü. Zanlı ile ilgili bütün detayları anlattı” ifadelerini kullandı.

“ABD BİLETİMİ ÖNCEDEN ALMIŞTIM”

Arkadaşı Salama’nın emniyet birimleri ile irtibat kurduğunu dile getiren Beyazıt, hastaneden çıkıp ABD’ye gitmesini ise şöyle anlattı; “ABD’ye uçuşum haftalar öncesinden belliydi ve ben de kaçırmak istemedim. Özellikle de ABD hükümetinden yetkililer havaalanında ülkeye girişimi kolaylaştırmak için beklerken. Şimdi, zanlı hakkında kanuni ihbar çıkarmak için CAIR aracılığıyla Türkiye Büyükelçiliğine ulaşacağız”.

#Muhammed Beyazıd
#Bıçaklı Saldırı
#Suriye
6 yıl önce