|

Obama'dan Erdoğan'a telefon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştüğü ve Obama'nın görüşmede İstanbul'daki terör saldırısını "şiddetle kınadıklarını" belirttiği açıklandı. Obama'nın, "İsrail ve Rusya ilişkilerinin normalleşmesi terörle mücadeleyi güçlendirecektir" dediği belirtildi.

Yeni Şafak
16:57 - 29/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:16 - 29/06/2016 Çarşamba
Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü. Obama, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve onun şahsında tüm Türkiye halkına taziyelerini iletti.



Cumhurbaşkanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Obama ile görüşmesine ilişkin yapılan açıklama ise şu ifadelere yer verildi:


  1. "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

    ABD Başkanı Obama, İstanbul'daki menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, Türkiye ile yakın dayanışma içinde olduklarını vurgulamıştır.

    Sayın Obama, Cumhurbaşkanımıza ve onun şahsında tüm Türkiye halkına taziye dileğinde bulunmuştur.

    Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi ve Rusya ile ilişkilerin yeniden canlandırması için atılan cesur adımlardan dolayı ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanımıza tebriklerini ilettiği görüşmede, bu gelişmelerin terörle mücadeleyi güçlendireceğine de değinilmiştir.

    Sayın Cumhurbaşkanımız da duyarlılığından dolayı Sayın Obama'ya teşekkürlerini iletmiştir."

Öte yandan Saldırıyla ilgili olarak Ürdün Kralı Abdullah, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İngiltere Başbakanı David Cameron, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bugün Erdoğan'la gerçekleştirdikleri telefon görüşmelerinde saldırıyı kınayarak, taziyelerini iletti.



  • İstanbul Valiliği, dün gece Atatürk Havalimanında düzenlenen terör saldırısında 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 239 kişinin de yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerden 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu öğrenildi. Öte yandan yaralılardan 109'unun da taburcu edildiği belirtildi.



#Recep Tayyip Erdogan
#Barack Obama
8 yıl önce