|

ODTÜ vandallığına sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında ODTÜ'de namaz kılan öğrencilere saldıran kişilere sahip çıkarak olayın provokasyon olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ziyaretiyle ilgili ise görüşmenin detaylarını kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

Yeni Şafak
14:44 - 29/12/2015 Salı
Güncelleme: 15:50 - 29/12/2015 Salı
Diğer

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda ODTÜ'de yaşanan namaz kılan öğrencilere saldırıyı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu ODTÜ'lüleri koruyarak yaşananların provokasyon olduğunun savundu. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:


Şimdi de kafayı ODTÜ'ye takmışlar. Hiç kimse unutmasın ODTÜ sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli markalarından birisidir. Gelişmekte ülkeler sıralamasında dünya 3'üncüsüdür. Dünyada sıralamaya ilk giren üniversitelerden birisidir. Şimdi öğrenci ve öğretim üyeleri üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar. Hiç kimse, özellikle de ODTÜ'lü kardeşlerime söylüyorum, sizin özgürlük anlayışını çok iyi biliyorum. ODTÜ'lüler bunu yapıyorlar. Hiçbir zaman, yıllardır orada namaz kılınıyor. Neden şimdi bir saldırı. Provakasyonlar yapılıyor. Gençlerimizin heyecanları istismar ediliyor. Rektörü, öğretim üyelerini suçluyorlar. Hiç kimse ODTÜ'de ibadet ettin diye saldırıya uğramadı. Provakasyonla tezgah kurmak istiyorlar, ODTÜ'lüler kendi üniversitelerine sahip çıkarlar.



"Bana söylediklerini sizinle paylaşacağım"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Kılıçdaroğlu yine hakaretlerde bulundu. "Her şeye maydonoz olan diktatör bozuntusu hemen konuşmuş. Sormuyor, istismar edecek ya... Gereğini yapın, diyor. Allah bilir savcıya yazı yazmıştır. Bir AKP'linin söylediği yürek acıtıcıdır. ODTÜ'ye tankla, topla, TOMA'yla giremezsin, ODTÜ'ye girmek istiyorsan sınava gireceksin. Bileğin, gücün yetiyorsa alır girersin" diye konuşan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ziyaretiyle ilgili "Ne söyleyeceğini ben de merak ediyorum. Başkanlık sistemi ile gelecekse, nasıl bir başkanlık sistemini öğreneceğiz. Bu sistem ile bana anlattıklarını paylaşacağım. Baştan söylüyorum, bana söylediklerini sizinle paylaşacağım" ifadelerini kullandı.



PKK ve yasadışı sol örgütlere üye olduğu belirtilen 40 kişilik grup Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidinde namaz kılan öğrencilere IŞİD'ci diye yaftalayıp saldırmıştı.




#CHP Genel Başkanı ​Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP Grup Toplantısı
#ODTÜ
8 yıl önce