|

Odun toplarken sele kapıldı

Rize’de odun toplayan Yüksel Çabuk, şiddetli yağış sonrası su seviyesi yükselen dereye düştü. Azgın sulara kapılan Çabuk gözden kayboldu. Derenin denizle birleştiği noktada başlatılan arama çalışmalarına rağmen kayıp vatandaşa ulaşılamadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 00:12 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
​Rize’nin Fındıklı ilçesinde dere kenarında odun toplarken suya düşen bir kişi kayboldu.
​Rize’nin Fındıklı ilçesinde dere kenarında odun toplarken suya düşen bir kişi kayboldu.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde dere kenarında odun toplarken suya düşen bir kişi kayboldu. İlçedeki Çağlayan Deresi’nin kenarında odun toplayan Yüksel Çabuk (53), şiddetli yağış sonrası su seviyesinin yükselmesiyle suya düştü. Azgın sulara kapılan Çabuk, kısa sürede gözden kayboldu. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine AFAD, AKUT, sahil güvenlik ve emniyet ekipleri, derenin denizle birleştiği noktada arama çalışması başlattı.


AYAĞI KAYINCA DÜŞMÜŞ

Deniz kenarında çalışmalar aralıksız sürerken, denizde su seviyesinin yüksek olması nedeniyle dalgıçla arama yapılamadı. Bölgeye gelen Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Kaymakam Vedat Yılmaz’dan bilgi aldı. Bektaş, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hava şartlarının ortada olduğunu belirterek, “Gerçekten zor bir iş. Arama çalışmaları devam ediyor. Zaten burada yaşayan, burayı bilen insanlar. Yabancı değiller. Diyecek bir şey yok. Aramalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Bölgede odun toplayan Fatih Akıncı, Yüksel Çabuk ile bir süre odun topladıklarını ifade ederek, “Olay anında birlikte değildik. Dere ile denizin bağlandığı noktada odun topluyordu. Odun toplarken ayağı kayarak dereye düşüyor. Akıntı ile birlikte denize gidiyor. Arama çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Ali Namlı da dere ağzında odun topladığını anlatarak, “Ayrı yerlerde odun topluyorduk. Kayanın üzerine çıkmış. Deniz anafor yapınca akıntıya kapılmış. Daha önce de bir kadın odun toplarken kaybolmuştu. İki yıl olmasına rağmen bulunamadı” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜDE ÇATLAK OLUŞTU

Öte yandan Fındıklı'da etkili olan sağanağın ardından Çağlayan Deresi üzerindeki şehir içi köprüsünde çatlaklar oluştu. Polis ekipleri güvenlik amacıyla köprüyü trafiğe kapattı. Köprünün her iki yanına güvenlik şeridi çekilirken polis, olumsuzluk yaşanmaması için köprü başında bekliyor. Şiddetli yağış nedeniyle il genelindeki bazı derelerde su seviyesinin yükseldiği, yer yer küçük çaplı toprak kaymalarının yaşandığı da öğrenildi.

#Rize
#Fırtına
#Sel
6 yıl önce