|

Oğlum gitme

Suriye’nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla yaşanan çatışmada şehit olan Uzman çavuşlar Sedat Atalay ve Emin Güngör için Gaziantep’te tören düzenlendi. Şehit Atalay’ın annesi Fadime Atalay, “Oğlum Sedatım gitme, kuzum gitme, beni bırakma” diyerek ağıtlar yaktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:37 - 13/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Sedat Atalay, Emin Güngör
Sedat Atalay, Emin Güngör

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla yaşanan çatışmada şehit olan iki askerin cenazeleri, Gaziantep'teki törenin ardından son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör ile harekat kapsamında yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep'te dün şehit olan piyade Uzman Çavuş Sedat Atalay'ın Türk bayraklarına sarılı naaşları, Gaziantep Adli Tıp Kurumundan askerler tarafından alındı. Cenazeleri askeri kortej eşliğinde Gaziantep Havalimanına getirilen şehitler için burada tören düzenlendi.



ERZURUM'A GÖNDERİLDİ


Törene, şehit askerlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Vali Ali Yerlikaya, 5. Zıhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve diğer ilgililer katıldı. Tören sırasında fenalık geçiren şehit Atalay'ın babası Sinan Atalay'a sağlık ekipleri müdahale etti. Anne Fadime Atalay ise “Oğlum Sedatım gitme, kuzum gitme, beni bırakma” diyerek ağıtlar yaktı. Törenin ardından şehit Güngör'ün naaşı Denizli'ye, şehit Atalay'ın naaşı ise Erzurum'a gönderildi.



VATAN SAĞOLSUN


Şehit Atalay'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla Erzurum'daki askeri havalimanına getirildi. Şehidin naaşının askerlerce uçaktan indirilmesi sırasında fenalaşan annesi Fadime ve kardeşi Resul ile Oya Atalay'ı Bakan Akdağ, Vali Azizoğlu ile milletvekilleri teselli etti. Bakan Akdağ'a sarılarak gözyaşı döken şehidin kız kardeşi Oya Atalay, “Acımız büyük. Allah devletimize zeval vermesin, vatan sağ olsun” dedi. Askeri tören mangasınca uçaktan alınan şehit Atalay'ın naaşı, bir süre askerlerce omuzlarda taşınıp havalimanındaki katafalka konuldu. Şehit Sedat Atalay'ın naaşı, cenaze nakil aracına konulurken babası Sinan Atalay, “Vatan sağ olsun, milletimiz var olsun. Benim canımı yaktılar, Allah da onların canını yaksın” dedi. Şehidin cenazesi, bugün ikindi vakti Aşkale ilçesine bağlı Kandilli semtindeki Merdiven köyünde defnedilecek.







  • Eray'a selam söyle
  • Şehit Güngör'ün naaşı da, askeri uçakla memleketi Denizli'ye getirildi. Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında askeri uçaktan indirildikten sonra dua okundu. Bu sırada şehidin eşi Ayşe Güngör ile kızları Miraç (15), Sonay (14) ve Ceylin (9) ile babası Ali Güngör gözyaşlarına hakim olamadı. Karşılamaya “vatan sana canım feda” diyerek, tempolu yürüyüşle gelen askerlerin alandan aynı şekilde ayrılması dikkati çekti. Bingöl'de 2016 yılında bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Osman Eray Karademir'in bir yakını da kucağında taşıdığı resimle şehidin naaşının arkasından “Eray'a selam söyle” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin naaşı, bugün Acıpayam'da düzenlenecek törenin ardından Acıpayam Garnizon Şehitliğinde defnedilecek. Öte yandan oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra rahatsızlanan 76 yaşındaki anne Menendi Güngör'ün Acıpayam Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi. Denizli Devlet Hastanesine sevk edilen anne Güngör'ün anjiyo olduğu öğrenildi.
#Suriye
#El Bab
#Gaziantep
7 yıl önce