|

Oğlum oraya yakışmıyorsun

Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Adem Akatay ile Jandarma Er Ahmet Tezcan memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2016 Pazar
Güncelleme: 00:50 - 18/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Şehit Akatay'ın cenazesi, Tokat'ın Niksar ilçesi Bağlar mahallesindeki babaevine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan annesi Ünzile, babası Kadir ve eşi Zehra Akatay uzun süre ağladı. Helallik alınmasının ardından Gaziosmanpaşa Ortaokulu'nun bahçesinde hazırlanan alana götürülen Akatay'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verildi. Törende, asker kıyafeti giyen anne Ünzile Akatay, uzun süre oğlunun fotoğrafı ve tabutuna sarıldı. Anne Akatay, "Oğlum yaktın beni, sana Ağrı'ya gitme dedim. İstifa et dedim. Sen 'Ben çalışacağım sen yiyeceksin' dedin. Sen oraya yakışmıyorsun kalk da ben yatayım" şeklinde ağıt yaktı. Şehidin eşi ise cenaze törenine sedyede katıldı. Şehidin oğlu Berat Hakan da uzun süre gözyaşı döktü.


Şehit Tezcan ise Manisa'nın Akhisar ilçesinde toprağa verildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı törende, anne Arefe ve baba Himmet Tezcan ile yakınları, törende şehidin tabutuna sarılarak ağladı. Bakan Akdağ, şehidin babası Himmet Tezcan'ın koluna girerek teselli ederken, kadın subaylar da şehidin annesini teskin etmeye çalıştı.






#Tendürek Dağı
#Gökçebulak
#Adem Akatay
#Ahmet Tezcan
8 yıl önce