|

Öğrenciden al notu

Öğretmenlere de performans kriterleri geliyor. Bu yıl içinde uygulanacak sistemle, hem velilerden hem de öğrencilerden öğretmeni değerlendirmesi istenecek. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, “Sadece mevcut öğrenciler değil, mezunlar da değerlendirme yapacak. Öğrencinin sınav ve akademik başarıları da performansta etkili olacak” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 20:55 - 24/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlere de performan kriterleri getirileceğini, hem velilerin, hem de öğrecilerin öğretmenleri değerlendireceğini söyledi. Artık öğrenciler de öğretmenlerine not verecek. Mesleki Eğitim Kongresi'nde eğitim muhabirleriyle bir araya gelen Yılmaz, eğitim gündemine ilişkin soruları cevapladı. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından bakanlık bünyesinde yürütülen soruşturmalara ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, şunları söyledi:



28 BİN 163 PERSONELE FETÖ'DEN İHRAÇ


“20 Ekim itibariyle 28 bin 163 personel FETÖ'den ihraç edildi. Uzaklaştırma tedbiri devam eden personel sayısı 20 bin 88. Açığa aldıklarımızdan 5 bin 78'ini göreve iade ettik. İhraç edilen personelden 193'ü gözaltına alındı. 2 bin 289'u tutuklandı. 2 bin 648 personel adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 325 personel de firarda.” Yılmaz, PKK ile ilişkisi nedeniyle 10 bin 877 kişinin açığa alındığını, bunlardan 424'ününün görevine iade edildiğini ifade etti.



Proje okullarda görevli öğretmenlerin başka okullara tayiniyle ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Yılmaz şunları kaydetti: “Türkiye'de 160 proje okulumuz var. Bu okullarda 4 bin 86 öğretmen görev yapıyor. Bunlar arasında aynı okulda en fazla 8 yıl görev yapan 950 öğretmen, başka okullara kaydırıldı. İstanbul'daki bin 492 okulda 275 öğretmen ayrıldı. 23 ve 28 yıl aynı okulda görev yapan vardı. Bu öğretmenlerin başarılarını diğer okullara aşılamasını istedik. Bu öğretmenlerimizin yaşadıkları şehirleri de değiştirmedik.”



BAŞARI DA ETKİLİ OLACAK


Milli Eğitim Bakanı, öğretmenlere performans kriterleri getirileceğini belirterek şöyle devam etti: “Bu yıl içinde uygulayacağız. Hem velilerden hem de öğrencilerden öğretmeni değerlendirmesini isteyeceğiz. Yani öğrenci öğretmene not verecek. Değerlendirme yıl yıl yapılacak. Sadece mezun öğrenciler değil mevcut öğrenciler de değerlendirme yapacak. Öğrencinin sınav ve akademik başarıları da performansta etkili olacak.”



YABANCI DİL MÜFREDATI


Bir başka soru üzerine, yabancı dil sorununu çözen özel okulların müfredatlarını incelediklerini kaydeden Yılmaz, “Yalnız bu okullar yurtdışından öğretmen getirebiliyor. Bu alanda bir çalışma yapılacak” dedi. Okullarda eksik 57 kitapla ilgili yöneltilen bir başka soruya Yılmaz, “Bu ay sonuna kadar bütün kitaplar öğrencilerin elinde olacak. Öğretmenlerimiz, derslerini kitaplardan anlatabilecek” karşılığını verdi. Müfredat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Yılmaz, “Gelecek yıl yeni müfredatla eğitim vermeye başlayacağız” diye konuştu.


#Milli Eğitim
#FETÖ
7 yıl önce