|

'Öğrencilere tuvalet temizletiliyor' haberine yalanlama

Gaziantep Valiliğince Birgün gazetesinde yayınlanan öğrencilere tuvalet temizletildiği yönündeki haberle ilgili, "Haberin kaynağı olarak görülen Birgün gazetesine yayınlanan yalan haber nedeniyle tekzip ve yargı mercilerine başvuru çalışmaları başlatılmıştır. Yayınlanan haber kesinlikle gerçeği yansıtmayıp, yalan haber ve iftiradır" açıklamasında bulunuldu.

Yeni Şafak
21:20 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:32 - 12/10/2016 Çarşamba
AA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Birgün gazetesinde 12 Ekim 2016'da yayınlanan ve bazı yazılı ve görsel basın kuruluşlarınca paylaşılan "Gaziantep'teki bir okulda öğrenciye tuvalet temizletiyorlar" başlıklı habere dikkat çekilerek, bu kapsamda bazı bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.



Açıklama, "Söz konusu haberlerde Şahinbey ilçemizde eğitim-öğretim veren bir ortaokulumuz hakkında ileri sürülen iddia ve isnatlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz maarif müfettişlerince yerinde incelenmiştir. Yapılan incelemelerde, haberde ileri sürülen iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğu, haberin eğitim-öğretim hizmetlerini manipüle amacıyla servis edildiği anlaşılmıştır. Haberin kaynağı olarak görülen Birgün gazetesine yayınlanan yalan haber nedeniyle tekzip ve yargı mercilerine başvuru çalışmaları başlatılmıştır. Yayınlanan haber kesinlikle gerçeği yansıtmayıp, yalan haber ve iftiradır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.



#Gaziantep
#Gaziantep Valiliği
#Birgün gazetesi
#Öğrenci
#Tuvalet temizliği
8 yıl önce