|

Öğretmen katilinin üçüncü cinayeti

Öğretmen Fatma Kayıkçı'nın katilinin suç dosyası kabarık çıktı. Furkan A. sahte kimliğini kullanan Atalay Filiz’in, 2013’te Göktuğ Demirarslan ile kız arkadaşı Elena Radchikova’yı öldürdüğü ortaya çıktı. Şüphelinin kız arkadaşı Olga Seregina’nın da kayıp olduğu belirlendi, Polis her yerde zanlıyı arıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 00:25 - 31/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Öğretmen katilinin bugüne kadar 4 kişiyi öldürdüğü ortaya çıktı. İstanbul-Tuzla'da katledilen tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın katil zanlısı Atalay Filiz'in, 3 yıl önce Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu ile kız arkadaşını öldürdüğü, birlikte tatile çıktığı sevgilisinin de kayıp olduğu belirlendi. Tuzla'da 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayetiyle ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evden aldığı parmak izi numuneleri sonucu yeni bulgulara ulaştı. Vahşetin ardından kaçan ve çevresine kendisini Furkan A. olarak tanınan şüphelinin gerçek kimliğinin Atalay Filiz olduğu belirlendi.



İNTERPOL DE BULAMADI


Zanlının ayrıca, 16 Eylül 2013'te o dönem Tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan (24) ile kız arkadaşı Elena Radchikova'yı pompalı tüfekle öldürdüğü tespit edildi. Şüphelinin Erasmus programıyla 2010'da Paris'e gittiği ve burada arkadaşı Demirarslan'la aynı evde kaldığı belirlendi. Şüphelinin 2011 yılında birlikte tatile gittiği sevgilisi Olga Seregina Paris'te esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu bilgisine de ulaşıldı. İnterpol tarafından aranan eregina bugüne kadar bulunamadı. Seregina'nın da cinayete kurban gitmiş olabileceği belirtildi.



KIRMIZI BÜLTEN ÇIKMIŞ


Radchikova'ya platonik aşk beslediği için cinayetleri işleyen zanlı hakkında 2014 yılında kırmızı bülten çıkartıldı. Şüphelinin, çifte cinayetin ardından yasa dışı yollardan Portekiz'e kaçtığı MİT raporlarına da yansıdı. Bir süre sonra yine kaçak olarak Türkiye'ye dönen Atalay Filiz, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın eşi Gani Kayıkçı'ya ait kafede işe başladı. Burada kendisini Furkan A. olarak tanıtan şüpheli, kendisini ele vermemek için sigortasız çalıştı Kafe kapandıktan sonra Kayıkçı çiftinin kaldığı apartmanın girişindeki dairede ikamet eden zanlı, tarih öğretmenini bıçaklayarak öldürdükten sonra yine ortalıktan kayboldu.



Cesedi bavulla taşıdı



KAMERAYA YAKALANDI


Kayıkçı'nın cesedinin bavulla taşındığı görüntüler kameraya yansıdı. Görüntülerde şüphelinin, öğretmenin cesedinin bulunduğu ağaçlık alana doğru tekerlekli bavulu çekerek ilerlediği görüldü. Bavul, çöp toplanan alanda bulundu. Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın vücudunun çeşitli yerlerinde toplam 8 bıçak darbesi olduğu belirtildi. Öte yandan, 2013 te Tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın şu anda Hava Kuvvetleri Komutanlığın'da Korgeneral olarak görev yaptığı belirtildi. Katil zanlısının babası ile Demirarslan'ın askeri okulda birlikte okudukları öğrenildi.



Doktora öğrencisi


Galatasaray Lisesi mezunu Atalay Filiz'in, çifte cinayeti işlediği sırada ODTÜ'de “Biyoloji” bölümünde doktora yaptığı öğrenildi. Firar ettikten sonra adeta geçmişini silen zanlı, yakalanmamak için bugüne kadar hiçbir yakınıyla irtibata geçmedi. Uzun süre cep telefonu kullanmayan zanlı, ailesi çok zengin olmasına rağmen onları hiç aramayarak günlük 20 ile 50 lira arasında değişen ücretlerde çalışmaya razı oldu. Polis, olay sırasında Fatma Kayıkçı'nı nüzerinde 3 bin lira bulunduğunu tespit etti. Şüphelinin bu parayı almak için, ya da kadının gerçek kimliğini ortaya çıkarması yüzünden cinayeti işlemiş olabileceği üzerinde duruyor.


#Fatma Kayıkçı
#Atalay Filiz
#Göktuğ Demirarslan
8 yıl önce