|

Öğretmenler okula böyle giriyor

Bolu'da, İzzet Baysal Anadolu Lisesi yönetimi, öğrencilerin teneffüslerde dışarıya çıkmalarını önlemek için okul ile lojmanlar arasındaki demir kapıyı kilitledi. Lojmanlarda kalan 16 öğretmenin büyük bölümü diğer yolu kullanıp 1 kilometre yürüyerek okula gidip gelirken, bazıları 2 metrelik kapının üzerinden atlıyor. Bazı öğrenciler de yine kapıdan atlayarak dışarıya çıkmaya devam ediyor.

Yeni Şafak
13:33 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:42 - 9/06/2016 Perşembe
DHA
Okul ile lojmanlar arasındaki demir kapıyı kilitlenmesi üzerine bazı öğretmenler 2 metrelik kapının üzerinden atlıyor.
Okul ile lojmanlar arasındaki demir kapıyı kilitlenmesi üzerine bazı öğretmenler 2 metrelik kapının üzerinden atlıyor.

Sümer Mahallesi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanında bulunan İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde okul yönetimi, öğrencilerin teneffüslerde okul dışına çıkarak lojmanların bulunduğu bölgede sigara içmelerini önlemek için, okul ile lojmanlar arasındaki demir kapıyı kilitledi. Kapı, sabah ders zili çalmasından itibaren akşam çıkış saatine kadar kilitli kalırken, toplam 16 daireli 2 lojman binasında kalan öğretmenlerin büyük bölümü diğer yolu kullanıp 1 kilometre yürüyerek okula gidip geliyor. Bazı öğretmenler ise 100 metre uzaklıktaki okula giderken 2 metrelik kapıya tırmanıp üzerinden atlıyor.



Öğretmenler dilekçe verdi


Öğretmenler, kapının kilitlenip kendilerine anahtar verilmemesine tepki gösterdi. Öğretmenler, kapının açılması veya kendilerine anahtar verilmesi için okul yönetimine dilekçe verdi. İsmini vermek istemeyen bir öğretmen, kapının anahtarının sadece okul idaresinde ve hizmetli de olduğunu söyleyerek, "Kapıyı açtırmak istediğimizde her defasında hizmetliyi aramak zorundayız. Ancak çoğu kez hizmetlinin işi oluyor, kapının açılması gecikince derse geç kalabiliyoruz. Hizmetliyi beklemektense derse geç kalmamak için kapının üzerinden atlıyoruz, atlamak zorunda kalıyoruz" dedi.



Öte yandan öğrencilerin bazıları yine teneffüslerde kapının üzerinden atlayarak dışarıya çıkmaya devam ederken, bazıları da okulun arka tarafındaki çamlık alanda toplanıyor.



"Öğrenci okul sınırlarında kalmalı"


Okul Müdürü konuyla ilgili açıklama yapmazken, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise lojmanlar bölgesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin de kaldığını söyleyerek, "Öğrenciler lojmanların olduğu tarafa çok geçiyor. Okulun son günleri olduğu için çok kullanıyorlar. Lojmanlarda yayaşanlar da bu durumdan rahatsız. Okul yönetimi bu yüzden kapıyı kapalı tutmaya karar verdi. Öğrenci okulun sınırları içinde kalmalı" diye konuştu.


#Bolu
#İzzet Baysal Anadolu Lisesi
#Öğretmen
8 yıl önce