|

OHAL Komisyonu tamam

FETÖ soruşturmalarıyla kamudan atılanların itirazlarını değerlendirecek OHAL Komisyonu’nun başkan ve üyeleri belirlendi. Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, komisyon başkanı olarak seçildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:13 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Selahaddin Menteş
Selahaddin Menteş

Başbakan Binali Yıldırım, Olağanüstü Hal İşleri İnceleme Komisyonu’nun üyelerinin belirlendiğini ve göreve başlayacağını söyledi. “FETÖ ile mücadeleye taviz vermeden, rehavete düşmeden devam ediyoruz” diyen Yıldırım, “Bugüne kadar itirazları değerlendirilip iade edilenlerin sayısı 20 binin üzerindedir. İtirazlar artık tek bir kuruma değil, adeta bir mahkeme gibi çalışacak bu merkeze yapılacak, burada karara bağlanacak. Bu düzenlemeyle müracaatları haklı görünenlerin hakları iade edilecek. Haklı görülmeyenler için ise yargı yolu açılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

130 BİN İNCELENECEK İTİRAZ VAR

Yeni Şafak, başkan ve üyeleri belirlenen OHAL Komisyonu ile ilgili detaylara ulaştı. Komisyon, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan 685 sayılı KHK ile kurulmuştu. Komisyon başkanlığına Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş getirildi. Komisyon, KHK’lar ile ihraç edilen aralarında asker, polis, memur ve diğer kamu görevlilerinin de bulunduğu 130 bini aşkın kişinin itirazlarını değerlendirecek.

KARARLARI İCRAİ NİTELİKTE

KHK uyarınca komisyonun toplantı ve karar yeter sayısı 4 olacak. Oylamalarda çekimser oy ise kullanılamayacak. Kararlar icrai nitelikte olacak. Yani itiraz eden kişinin itirazını değerlendirip görevine iadesi yönünde bir karar verirse görevine iade edilecek ve görevine başlayacak. Komisyonun görev süresi ise 2 yıl.

#FETÖ
#OHAL
#Soruşturma
#KHK
7 yıl önce