|

Ökkeşler Mehmetler feda olsun

Lice’de teröristlerin şehit ettiği Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz, memleketi K.Maraş’ta toprağa verildi. Metanetiyle dikkat çeken şehit ağabeyi Mehmet Korkmaz, “Bu vatana Ökkeşler, Mehmetler feda olsun. Gerekirse 3 oğlumu da vatan için veririm” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:31 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz, ebedi aleme dualarla uğurlandı. Şehit Korkmaz için ilk tören Diyarbakır'da düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesindeki törene Korkmaz'la birlikte aynı çatışmada yaralanan 4 askerden 3'ü de katıldı. Yaralı arkadaşlarının yalnız bırakmadığı şehit Korkmaz, törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı.



AİLE METANETİNİ KORUDU




Askeri uçakla memleketine getirilen Korkmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde babaevinin bulunduğu Önsen Mahallesi'ne götürüldü. Burada baba Dursun ve anne Eşe Korkmaz ile diğer yakınları tabutun başında gözyaşı döktü. Törene katılan protokol üyeleri, şehidin babası Dursun Korkmaz'a taziye dileklerini iletti. Şehidin naaşı, Veysel Karani Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Önsen Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tören sırasında baba Dursun ve anne Eşe Korkmaz'ın metanetini koruduğu gözlendi. Şehidin ağabeyi Mehmet Korkmaz, “Bu vatana Ökkeşler, Mehmetler feda olsun. Üç oğlum var gerekirse onları da vatana veririm” diye konuştu. Anne Korkmaz ise yanından geçen askerlere, “Ökkeşim gitti, Allah sizleri korusun yavrularım” diyerek dua etti. Şehit cenazesine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, devlet erkanı ve binlerce vatandaş katıldı.


#Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz
#şehit cenazeleri
#kahramanmaraş şehit
9 yıl önce