|

Oklu kirpiyi satarken yakalandılar

Siirt'te zabıta ekiplerince satılmak üzereyken​ fark edilen nesli tehlike altındaki oklu kirpi, doğaya bırakıldı. Kirpinin kilogramının 40 liradan satılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Yeni Şafak
16:38 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:47 - 6/02/2017 Pazartesi
AA
Kirpiyi teslim alan uzman ekip, sağlık kontrollünün adından doğaya bıraktı.
Kirpiyi teslim alan uzman ekip, sağlık kontrollünün adından doğaya bıraktı.

Güres Caddesi'nde denetim yapan zabıta ekipleri, bir kişinin kafes içerisinde oklu kirpiyi kilogramı 40 liradan satmaya çalıştığını fark etti. Ekipler, söz konusu kirpiye el koyarak, durumu Durumun Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğüne iletti.



Kirpiyi teslim alan uzman ekip, sağlık kontrollünün adından doğaya bıraktı.



Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürü Nevzat Amcalar, oklu kirpiyi Siirt Belediyesi ekiplerinin tespit ettiğini söyledi.



Vatandaşı yaban hayata karşı duyarlı olmaya davet ettiğini belirten Amcalar, "Bulunan oklu kirpi nesli tükenmek üzere olan bir hayvan neslidir. Oklu kirpi ilimizde daha çok Eruh bölgesinde yaşamaktadır. Bu tür hayvanların avlanması ve satılması kesinlikle yasaktır. Bu hayvanları avlayan ve sattığı tespit edilen vatandaşlar hakkında cezai işlem uyguluyoruz. Bulunan kirpiyle ilgili ekiplerimiz yaptıkları sağlık kontrolünü yapıp, besledikten sona yakalandığı ortama götürüp geri bıraktık" dedi.



Doğaya bıraktıkları kirpinin yaklaşık 10 kilogram olduğuna değinen Amcalar, "Bölgemizde yaban hayvan var ve bunlar bölgemizde doğaya ayrı bir güzellik katıyor. Hep birlikte bu yaban hayvanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu kirpiyi yakalayan vatandaş satıp kazanacağı paranın bin katı doğaya zarar verdiğinin bilincinde olması gerekiyor" diye konuştu.





#Okli kirpi
#Siirt
#Nevzat Amcalar
7 yıl önce