|

Oktay: Ucuz tehditlere tahammülümüz yok

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, ABD'nin yaptırım tehdidine sert tepki gösterdi. Oktay, ABD'nin yargı kararlarına saygı duyması gerektiğini belirterek "Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, Millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır." dedi.

Yeni Şafak
20:44 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 21:03 - 26/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başkan Yardımcısı Fuat Oktay
Başkan Yardımcısı Fuat Oktay

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Başkanı Trump'ın küstah tehditlerine sert tepki gösterdi.

ABD'li rahip Brunson ile ilgili Türkiye'de devam eden yargı sürecine dikkat çeken Oktay, "
Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, Millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır
" ifadelerini kullandı.


Dışişleri'nden çok sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın FETÖ'cü Papaz Brunson için Türkiye'yi tehdit etmesine karşı açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan İngilizce yayınladığı açıklama metninde "Kimse Türkiye'ye dayatmada bulunamaz. Hiç kimsenin tehdidine müsamaha edemeyiz. Hukukun üstünlüğü istisnasız herkes için geçerlidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi tehdit etmeye kalkıştı!


ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanmasına devam edilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye geniş yaptırımlar başlatacağı tehdidinde bulundu.

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "
ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson'ın uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!
" ifadelerini kullandı.

#Fuat Oktay
#ABD
#Brunson
6 yıl önce