|

Okul ve sınav arasında iyi bir bağ kurulmalı

AYM'nin dershane kararı sonrası yaşanan karmaşayı SETA 5 soruda, “AYM'nin Kritik Kararı ve Dershane Tartışmaları” çalışmasında cevapladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 21:09 - 20/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Dershanelerin dönüşümü ve sayılarının azaltılması Türkiye'de nitelikli eğitim çıktılarının alınabilmesi için kaçınılmaz bir süreç olarak vurgulandığı analizde AYM'nin aldığı karar durumu değiştirmeyeceği belirtildi. AYM'nin kararı ile dönüşüm sürecinde önemli bir aşama kat edilmişken bu kararın yeni bir karmaşaya neden olacağı belirtilen çalışmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın çok daha sistematik bir yol haritasına ihtiyacı olduğunun altı çizildi.



ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLABİLİR


Kararın zamansız verildiğinin vurgulandığı çalışmada bazı dershanelerin çoktan dönüştüğünün bazılarının dönüşüm için başvurduğunun büyük bir kısmının ise kapandığı belirtildi. Ayrıca temel liseye dönüşen okullara pek çok öğrencinin kayıt yaptırdığına dikkat çekilirken kararla birlikte bu öğrencilerin mağduriyet yaşama riskinin ortaya çıktığı belirtildi. Dershanelerden kamuya geçmek isteyen öğretmenler için de kararla birlikte önemli bir fırsatın kaçtığı ifade edildi.



SINAVLAR KALDIRILMAMALI


Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu süreçte en çok sınavlarla eğitim müfredatı arasında iyi bir bağ kurması gerektiğinin altı çizilen çalışmada sınavlarının kaldırılmasını istemenin meseleye yüzeysel bakıldığının göstergesi olduğu belirtildi.


#Dershane Tartışmaları
#Milli Eğitim Bakanlığı
#aym
9 yıl önce