|

Okuldan dudak uçuklatan ciro

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 ayda 3,6 milyon lira ciro yaptı. 37 çeşit temizlik ürünü üretilen fabrika gibi okulda ciroda en büyük pay elektrik-elektronik bölümüne ait. Lise Müdürü Saraç, “Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin piyasada iş bulamama gibi bir sıkıntıları yok” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 18/12/2017 Monday
Güncelleme: 09:19 - 18/12/2017 Monday
Yeni Şafak
Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri
Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri

Samsun’da 2017 Kasım ayı itibariyle 3 milyon 600 bin lira ciroyu aşan meslek lisesi, adeta fabrika gibi çalışıyor. Geçen yıl 1,2 milyon lira ciro yapan okul, bunu üçe katladı.

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, uygulamalı eğitim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin ürettiği ürünlerden 11 ayda elde edilen ciro 3 milyon 600 bin lira oldu. Kimya bölümünde temizlik, inşaat bölümünde okul gereçleri üretiliyor. Elektrik-elektronik bölümünde ise kamu ve özel kurumlara güvenlik ve alarm sistemleri hizmeti sunuluyor. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü meslek lisesinde; bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi, inşaat teknolojisi, tesisat teknolojisi, iklimlendirme ve kimya teknolojisi gibi bölümler bulunuyor. Öğrenciler bu bölümlerde uygulamalı olarak eğitim görüyor. Okulda üretilen ürünler talep üzerine kamu kurumlarına ve özel sektöre satılıyor.

‘ELEMAN TALEBİNİ KARŞILAYAMIYORUZ’

Toplam cironun içindeki en büyük pay, 2 milyon lira ile elektrik-elektronik bölümünün. Kamu ve özel sektöre yönelik çalışan bölüm binalara güvenlik kameraları ve alarm sistemleri takıyor. Okul, müşterilerine montajın yanı sıra bakım onarım gibi hizmetler de sunuyor.

Mezun olan öğrencilerin iş sorunu yaşamadığını belirten Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Saraç, “Okulumuz 1977 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor. 5 alanda bin 630 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin piyasada iş bulamama gibi bir sıkıntıları yok. Yeter ki kendileri istekli olsunlar. Bu okuldan mezun olduklarında hem kendi işlerini kurabilme fırsatı yakalamış oluyorlar hem de sektörlerinde rahatlıkla iş bulabiliyorlar. Öğrencilerimizin bir kısmının yüksekokula bir kısmının da askere gitmesinden ötürü sektörden bize gelen eleman talebini karşılayamıyoruz. Bizim asıl amacımız döner sermaye işletmesinde meslek okullarını aktif hale getirerek ilgiyi uyandırmak” diye konuştu.

  • 37 çeşit temizlik
    ürünü üretiliyor
  • İkinci sırada, geçen yıla göre cirosunu 600 bin lira artırarak 1 milyon 200 bin liraya çıkartan kimya bölümü oldu. Kasım ayına kadar bu yıl 750 ton temizlik malzemesi üreten kimya bölümü cirosunu iki kat artırdı. İsteğe bağlı olarak öğrencilerin de çalıştığı üretim bölümünde 37 çeşit temizlik ürünü üretiliyor. Bulaşık deterjanı, el sabunu, çamaşır yumuşatıcısı, oda parfümü, bulaşık makinesi ve çamaşır suyu gibi ürünlerin yer aldığı listedeki ürünler standartların üstünde bir kaliteyle üretiliyor. Temizlik ürünleri, Atakum ilçesinin isminden esinlenerek oluşturulan ‘ATA’ markası ile satılıyor. Ürünlerin önemli bir özelliği ise Sağlık Bakanlığının onaylı ürünleri olması.

#​Atakum
#Samsun
6 years ago