|

Okullar ABD için de tehlikeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, FETÖ'ye ait okulların ABD için de tehlike arz ettiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 28/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Albayrak, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nce Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonu'nda düzenlenen “15 Temmuz Darbe Girişimi: Sivil Toplum Dayanışması” sempozyumundaki konuşmasında, Türkiye'nin 3 milyona yakın Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Albayrak, “Peygamber efendimizin ümmeti olarak biz bunu bir hicret olarak görüyoruz ve ensar ile muhacir arasındaki

ilişkiye benzetiyoruz. Burası aynı zamanda onların da vatanıdır” dedi.



O GECEYİ UNUTMAYACAĞIM


Esra Albayrak, FETÖ'nün darbe girişimine de değindiği konuşmasına şöyle devam etti: “Çocuklarımın o gece yaşadığı endişeyi hiç unutamayacağım. Çocuklarıma, 'gözlerime bakın, benim gözlerimde hiç korku var mı?' diye sordum. 'Senin gözlerinde korku görmüyorum ama yine de biz korkuyoruz' dediler. Onları sürekli teselli ettim, 'üzülmeyin, korkmayın' dedim. ABD'deki arkadaşlarıma şunu sormak isterim; Brooklyn Brıdge'de bir saldırı olsa ya da İngiltere'den gelen arkadaşlara soruyorum İngiltere parlamento bı?nası saldırıya uğrasa ya da diğer arkadaşlara soruyorum sizin parlamentolarınıza saldırılar olsa nasıl hissedersiniz ?” FETÖ ile mücadele konusuna değinen Albayrak, şunları kaydetti:



“Maalesef uluslararası toplum hala bu tehlikenin farkına varmamakta ısrar ediyor. Yurt dışındaki bazı dostlarımız bu darbe girişimini kınasalar bile yine de bazı ülkeler hala tehlikenin çok da farkına varmış görünmüyorlar. Bu örgüte ait kurumlar sadece Türkiye'de değil, dünyanın farklı ülkelerinde yer almakta. Mesela ABD'de ki charter okulları dediğimiz okullarda aslında ABD içinde bir tehlike arz ediyor. Söylemeye çalışıyoruz ama anlamamakta ısrar ediyorlar.”



#Esra Albayrak
#FETÖ
#Marmara Üniversitesi
7 yıl önce