|

Okumayan çocuk kalmayacak

Balıkesir'in Altıeylül Belediyesi, Altıeylül Gelişim Merkezinde “Artık Okuldayım” projesinin tanıtımı gerçekleştirdi. Projenin liderliğini yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun eşi Didar Kafaoğlu, proje hakkında bilgi verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 23:28 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Projede yer almaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Kafaoğlu, “Yüzde yüz okuyan, üreten Altıeylül için okul çağındaki çocuklarımızın okullaşmasının sağlanması son derece önemlidir. Altıeylül ilçemizde başlayacak olan 'Artık okuldayım' projesi ile ekonomik sebepler ve diğer sebepler nedeniyle okula devam edemeyen çocuklarımızın ve başta ilçemizde bulunan Suriyeli çocuklarımızın okullaşmasını sağlayacağız.” dedi.



CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ MÜJDESİ


Okula gitmeleri için elinden gelebilecek ne varsa yapmaya hazır olduğunu dile getiren Didar Kafaoğlu şöyle devam etti; “Okumaya ikna olan çocuklarımıza ben ve eşim Zekai Bey bir söz veriyoruz. Okullarına geri döndükleri takdirde, kendilerini Ankara'ya Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ziyarete götüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi de bu şekilde projeleri destekliyor, onun yolunda yürümeye devam ediyorum. Ayrıca bu çocuklarımız okula başladığında kardeş şehrimiz Bosna Hersek'in Maglaj şehrine bir gezi tertip edip oraya götüreceğiz. Yeter ki çocuklarımız okumaya devam etsinler.”



KADINLAR DAHA AKTİF OLACAK


Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise bu projede özellikle kadınların daha aktif olacağını belirterek, “Bayanlar bize göre daha avantajlılar. Bizim ulaşamadığımız noktalara ulaşabiliyorlar. 'Artık okuldayım' projesi Didar hanımın himayesinde devam edecek. Eşim bu 166 öğrencinin tamamının evinde aileleri ile görüşecek. Onların çocuklarını mutlaka okullu yapmaya çalışacak” diye konuştu.


#Balıkesir
#Altıeylül Belediyesi
#Artık Okuldayım
7 yıl önce