|

Olağanüstü hareketlilik

Devletin zirvesinde gündemde olmayan olağanüstü görüşmeler gerçekleşti.

Yeni Şafak
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 08:40 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Olağanüstü hareketlilik
Olağanüstü hareketlilik

Olağanüstü hareketlliliğin Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ın DEAŞ terör örgütünden temizlendiği, Rakka Operasyonu'nun daha yüksek sesle dile getirildiği ve IKBY Lideri Mesut Barzani'nin Türkiye temasları sürdüğü sırada gerçekleşmesi dikkat çekti. Başbakan Binali Yıldırım, dün saat 11.20'de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.



GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ İÇİN 'ÖZEL' DENİLDİ


Orgeneral Akar'ın Perşembe günü Pakistan'a gidecek olması nedeniyle görüşmenin “haftalık olağan görüşme" olduğu bildirildi. Başbakanlık kaynakları ise görüşme için “özel bir görüşme" ifadesini kullandı. Akar, öğleden sonra ise Erdoğan'la görüşmek üzere İstanbul'a geçti. Erdoğan'ın Orgeneral Akar ve Milli Savunma Bakanı Işık'ı saat 17.00'de Beylerbeyi Sarayı'nda kabul edeceği duyuruldu. Aynı saatte Erdoğan'ın resmi programında Özbekistan Başbakan Yardımcısı Rustam Azimov'u kabul edeceği duyurulmuştu. Kocaeli'nden İstanbul'a geçen Milli Savunma Bakanı Işık da aynı saatte Beylerbeyi Sarayı'nda hazır bulundu. Bakanlık kaynakları, Bakan Işık'ın Org. Akar ile görüşmede yer alıp almayacağı konusunda bir bilgi vermezken, Cumhurbaşkanı'nın Özbekistan heyetini kabulüne refakat etmek üzere Beylerbeyi'ne gittiği bildirildi.



KANDİL VE ŞENGAL ŞÜPHESİ


Kamuoyuna son dakika yansıyan görüşmelerin Barzani'nin Türkiye temasları sürerken gerçekleşmesi dikkat çekti. Yıldırım, Akar'ı Barzani ile görüşmesinden hemen önce kabul etti. Barzani ile görüşmelerde, Türkiye'de büyük rahatsızlık yaratan Kandil ve Şengal'deki PKK varlığına son verilmesine ilişkin detaylı değerlendirmeler yapıldı. Türkiye'nin bu bölgeye operasyon hazırlığında olduğu bir süredir gündeme getiriliyordu.



'RAHATSIZ'LIK GÜNDEME GELDİ


Görüşmelerin “Karargah Rahatsız" haberine hükümetten gelen tepkilerin ardından yapılması da gözlerin Çankara ve Beylerbeyi'ne çevrilmesine neden oldu. Akar'a yöneltilen eleştirilere karşı Genelkurmay'dan yapılan açıklamalar ve bu haberin Hürriyet'te “Karargah Rahatsız" başlığıyla yayınlanması hükümet çevrelerinde tepki yaratmıştı. Yıldırım da “Hükümete ayar vermeye çalışıyorlar" sözleriyle haberi eleştirmişti. Bu rahatsızlığın da gündeme geldiği belirtiliyor.


#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Mesut Barzani
#DEAŞ
7 yıl önce