|

Öldüren uyku

Manisa’da sürücüsü uyuyan süt kamyonu, asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan açık kamyoneti biçti. Katliam gibi kazada 13’ü kadın biri çocuk 15 kişi can verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 02:44 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Manisa'da tarım işçilerini taşıyan kamyonetin kamyonla çarpışması felaketle son buldu. Kazada 15 kişi can verirken, 2 kişi de yaralandı. Kaza dün sabah saat 05.30 sıralarında Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Asma yaprağı toplamak için yola çıkan tarım işçilerini taşıyan Seydi Aydın yönetimindeki 45 SA 3779 plakalı açık kasa kamyonet, E.İ. idaresindeki 09 DZ 344 plakalı süt kamyonuyla çarpıştı.



ORTALIK KAN GÖLÜNE DÖNDÜ


Şiddetli çarpışmanın ardından ortalık adeta kan gölüne döndü. Kazada Seydi Aydın, eşi Ayşe Aydın, annesi Kezban Uysal ile gelini 3 aylık hamile Nesrin Aydın, sürücünün kız kardeşleri Zeynep Uysal ile Ummuhan Uysal, Fadime Orhan, Nurdane Kaya ve oğlu Murat Kaya, Ümmü Demirkol, Zeynep Zengin, Azize Kars, Ayşe Yaşar, Zekiye Çetin ve Yıldız Öztürk hayatını kaybetti. Sağ kurtulan Gülseren Kılınç ile kamyon şoförü E.İ. Akhisar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.



GERÇEKTEN ÇOK ACI BİR OLAY


Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Gerçekten çok acı bir olay. Süt kamyonu şoförünün uyumuş olabileceği ifade ediliyor. Uykunun bastırdığı bir saatte uykusunu almamış bir şekilde trafiğe devam etmek nasıl izah edilir, anlam veremiyoruz. Köyümüzden 15 cenaze kalkacak, bu acının izahı mümkün değil” dedi. Ek gelir peşinde koşan köylülerin her yıl çalışmak için bağlara akın ettiği öğrenildi.



Yol kenarına kaçıp kurtuldu






Tarım işçilerini taşıyan kamyonetten 10 dakika önce yola çıkan 45 RR 659 plakalı minibüsün sürücüsü Muharrem Yılmaz (35) şans eskeri ölümden döndü. Yılmaz, “Kamyon önümüzden geldi. Uzun farları yanıktı. Yolu ortalamış üstümüze geliyordu. Aracımızı yolun iyice sağına çekerek geçmesini bekledim, bizi geçmiş, 10 dakika geçmeden arkadaşlarımıza çarpmış” dedi. Minibüsteki yolculardan Hasan Tezcan şoförün uyuduğunu iddia etti.



Ekmek parası için can verdiler






Kazada 15 sakini hayatını kaybeden Salihli'nin Çökelek köyünde yas var. Salihli Belediyesi'nin taziye, Kızılay'ın ise yardım çadırı kurduğu mahallede kadınların ağıtları yürekleri dağlıyor. Kazada 4 yakınını kaybeden Muazzez Aydın, “Sabah telefon geldi. 'Kaza yapmışlar' dediler. Telefonlarını aradım ulaşamadım. Bir koşu oraya gittiler. Bir annem vardı yaşlı, gerisi hep gençti. Genç yaşta öldüler. Ekmek parası için” diye ağladı. Kazada hayatın kaybeden 14 kişinin cenazesi, ikindiyi müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından Çökelek Mahallesi'ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi. Kamyonet şoförü Seydi Aydın'ın cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.



#manisa kaza
#Muharrem Yılmaz
#Hasan Tezcan
9 yıl önce