|

Ölen madencinin kızı dünyaya geldi

Karaman'ın Ermenek İlçesinde 28 Ekim günü çalıştıkları linyit ocağını su basması sonucu ölen 18 madenciden 34 yaşındaki Ali Haznedar'ın eşi 31 yaşındaki Fadime Haznedar, bir kız bebek dünyaya getirdi. Fadime Haznedar, bebeğine eşinin ölmeden önce düşündüğü 'Sare' ismini koyduklarını söyledi.

Yeni Şafak
12:20 - 11/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:26 - 11/03/2015 Çarşamba
DHA

Ermenek'in Pamuklu Köyü'nde, Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını, eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facianın ardından başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cansız bedenleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı.


18 madenciden Ali Haznedar'ın, eşi Fadime Haznedar, dün 4'üncü çocuğunu dünyaya getirdi. 6 ile 12 yaş arasında 3 kız çocuğu annesi olan Fadime Haznedar, eşi kömür ocağında öldüğünde 5 aylık hamile olduğunu, eşinin doğacak kızına 'Sare' ismini koymayı düşündüğünü bu yüzden adını 'Sare' verdiklerini söyledi.


Yetim bir çocuk dünyaya getirdiğini ve buruk bir mutluluk yaşadığını ifade eden Fadime Haznedar, şöyle devam etti:


''Acı hissediyorum. Bebeğim yetim kaldı. Babası gittiğinde 5 aylıktı. 4 ay sonra doğum yaptım. Şimdi yetim dünyaya getirdim. Babasızlığı acı veriyor. Kızım babasını göremeyecek. Eşim, 4'üncü kızımızın dünyaya geleceği için çok mutluydu. Yeniden baba olacağı için heyecanlıydı.''



Yeni doğan bebeklerinde anne karnında iken böbrek büyümesi başladığını belirten Haznedar, ''Doktorların söylediğini göre böbrek büyümesinin yaşadığımız maden faciasında benim üzüntü ve stresli olmamdan kaynaklı olabileceğini belirttiler. Elimizden tutan olursa çocuğum Konya'da tedavi olacak. Çünkü doğumdan sonra getirin, tedavisine başlayalım demişlerdi ''dedi.


TABUTUN ÜZERİNE PATİK VE BARET KOYMUŞTU

Eşinin cenaze töreninde hamile olan Fadime Haznedar, tabutun üzerine eşinin baretini ve doğacak bebeğin patiklerini koymuştu. Ali Haznedar'ın kız kardeşi Şerife Torun da, buruk bir mutluluk içinde olduklarını belirterek, ''Mutluyuz, ama buruk bir mutluluk içindeyiz. Çocuğumuz yetim kaldı. Suçlular cezasını çekecek. Bu çocuğumuz kucağımızda böyle kalınca kendileri düşünün artık ne yapacağını'' dedi. Aynı faciada Ali Haznedar'ın kardeşi Kerim Haznedar da yaşamını yitirmişti.

 
#karaman
#ermenek
#maden faciası
#bebek
#yeni doğan
9 yıl önce