|

Ölümüne kaçış

Jandarmadan kaçan araç kaza yaptı, şoför ve 10 mülteci hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
08:00 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:20 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Minibüsün hurdaya döndüğü kazada, sürücü ile 10 göçmen öldü, 9 kişi de yaralandı.
Minibüsün hurdaya döndüğü kazada, sürücü ile 10 göçmen öldü, 9 kişi de yaralandı.

Hatay’da sınırı kaçak yollarla geçen göçmenlerin içinde bulunduğu minibüs, uygulama noktasında “dur” ihtarına uymayınca karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Minibüsün hurdaya döndüğü kazada, sürücü ile 10 göçmen öldü, 9 kişi de yaralandı.

Hatay’ın Altınözü ilçesinde katliam gibi kazada 11 kişi öldü, 9 göçmen de yaralandı. Korkunç kaza, dün saat 16.00 sıralarında Yolağzı Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye’den kaçak yollarla sınırı geçerek Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenen, içinde göçmenlerin bulunduğu Mehmet Y. (25) yönetimindeki 63 AK 749 plakalı minibüs, uygulama noktasında jandarma ekiplerince durdurulmak istendi.

KAMYONUN ALTINA GİRDİ

Ancak minibüsün sürücüsü, “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Sürücü, panikle gaza basınca, Yolağzı mevkisinde karşı yönden gelen 01 FH 921 plakalı kamyonla çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen minibüsün sürücüsü ile bu araçta bulunan 6’sı çocuk 4’ü yetişkin 10 Suriye uyruklu feci şekilde can verdi. 9 göçmen ise yaralandı.

'DUR' İHTARIN UYMADI, KAÇTI

Yapılan ilk müdahalenin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hatay Valisi Erdal Ata, jandarma ekiplerinin bölgede insan kaçakçılığına yönelik kontroller yaptığını belirterek, “Jandarma ekipleri insan kaçakçılarına yönelik denetimler yaparken bir ihbar alıyorlar. Minibüs kontrol noktasında 'dur' ihtarına uymuyor ve kaçıyor. Maalesef virajda kamyonla çarpışıyorlar” dedi.


#​Hatay
#Yolağzı Mahallesi
6 yıl önce