|

"Önce bedenlerimiz çiğnemek zorundalar"

İkinci bir darbe kalkışma söylemlerine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Yeni bir darbeye yeltenenler, önce bizim bedenlerimiz çiğnemek zorundalar" dedi. Bahçeli, MGK'dan çıkan 'OHAL uzatılabilir' tavsiyesine de destek verdi.

Yeni Şafak
13:37 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:51 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırma programını tanıttı.



Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:


"FETÖ'cülerin kandırmadığı, tuzağa çekmediği kimse kalmamıştır. FETÖ Anadolu'nun istilası amacıyla, özel eğitimden geçirilerek, soysuz ve hıyanet temelli bir çetedir. 15 Temmuz'da yaşananlar tam da budur.



Yeni bir darbeye yeltenenler, önce bizim bedenlerimiz çiğnemek zorundalar.



Dip bucak temizlik sürüyor

Yenikapı ruhuna bağlılığımız da tartışmasızdır. Bugüne kadar 8 adet KHK çıkarılmış, çok sayıda asker ve sivil nitelikli kişi açığa alınmıştır. Devletteki dip bucak temizliği devam etmektedir. FETÖ karşısında Çanakkale ruhu ile şehit olmuş kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. FETÖ'nün 15 Temmuz 'dan sonraki bir amacı da mağdur kitlesini büyüterek soruşturmaların sekteye uğratılmasıdır. Tek çözüm PKK ve diğer terör örgütlerinin tam olarak yok edilmesi veya ele geçirilmesidir.





Terörle mücadelede destekleyeceğiz

MHP, hükümeti terörle mücadelede destekleyecektir. Fırat Kalkanı'nın başarılı olması en içten duamızdır. Ama ABD'nin PYD'ye silah yardımları haklı olarak bizi endişelendirmektedir. ABD, terör örgütlerine destek verirken bu kan tutkunu caniler saldırmaktadır. Terör dayanılmaz bir hal almıştır. 905 evladımızı yaklaşık bir yıllık zaman zarfında şehit verdik. Bu kahredici bir tablodur.



İki başlıklı program

Kürt kökenli kardeşlerimizin terörle bağı yoktur. PKK, onların temsilcisi değildir. MHP, Türkiye'nin en önemli meselelerinden birinin terör, diğerinin üretimsizlik olduğunu hep söyledik. Terörle mücadele ve üreten ekonomi programlarımız kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.



Kırsal merkezler adıyla projelendirdiğimiz program, Doğu ve Güneydoğu'yu kapsamaktadır. Ekonomik, sosyal ve siyasi uzlaşmanın sağlanmasını hedefliyoruz. Temel amacı bölgedeki 23 ilde gelişmeyi sağlayarak, milli bütünlüğü temin etmektir.



  1. 4 alt başlıkta programımızı uygulayacağız:
  2. -Terörle mücadelede kararlılık
  3. -Kırsal kalkınma merkezlerinin kurulması
  4. -Bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesi
  5. -Katılımcı ve kapsayıcı ekonominin büyümesinin sağlanması

Toplumun bütün kesimlerinde dengeli büyüme temel amaç olmalıdır. Program için yeni bir fon kurulacak ve kaynakları bu program için kullanılacaktır. Özel sektöre de vergi indirimi yapılacaktır. Türkiye Kırsal Kalkınma Fonu ile yeni bir fon oluşturulacaktır. Doğu ve Güneydoğu'daki halkımızın refahı için harcanacaktır. GAP için yapıldığı gibi İşsizlik Sigortası Fonu'ndan kaynak aktarılacaktır. Kalkındırma programı kapsamında terörün tahribatını önlemede katkısı olacaktır.



OHAL'e destek

Mini anayasada 7 maddede uzlaşma sağlandı. 3-4 maddede liderler arasında görüş birliğine varılırsa gündeme gelir. Yenikapı ruhuna isteyen uyar istemeyen başka ruhların peşine düşer. OHAL'in uzatılması ülkemiz için yararlıdır

."



  1. Dün yaklaşık 6 saatlik toplantının ardından sona eren Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "MGK olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulundu" ifadesinde bulunulmuştu.




#MHP
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce