|

Önce hakaret sonra ceza

CHP'li Muharrem İnce'nin, propaganda konuşması yapmak amacıyla gittiği kafede tartıştığı ve tartakladığı işletmeci Serkan Sert, olay sırasında İnce'nin "Birilerini gönderirim, onlarla uğraşırsın" dediğini söyledi. Sert "Aradan bir saat geçmeden zabıtalar geldi ve tutanak tuttu" dedi.

Yeni Şafak ve
01:00 - 27/10/2015 Salı
Güncelleme: 22:37 - 26/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, geçtiğimiz pazar günü esnaf ziyareti kapsamında girdiği bir kafede propaganda konuşması yapmak istedi. İşletme sahibi Serkan Sert, siyasete izin vermeyince, CHP'li İnce sinirlenerek Sert'e önce hakaret ederek tehdit etti, sonra da tartakladı.



SİYASETE İZİN YOK


Olay gününü anlatan işletme sahibi Serkan Sert, önce iki CHP'li gencin ellerinde broşürlerle dükkanına girdiğini belirterek, “Masalara broşür bırakabilir miyiz? dediler. Eşimle aynı anda, 'Siyasi propagandaya izin vermiyoruz' dedik. 'O zaman size bırakalım' dediler. Ben de bir seçmenim, aldım inceledim” ifadelerini kullandı. Sert, bundan 5-10 dakika sonra ise iş yerine İnce'nin geldiğini ve içerideki müşterileri saydığını söyledi.





BİRİLERİNİ GÖNDERİRİM


Müşterilerden iki gencin, “Bizi saymayın, biz oy kullanmıyoruz” dediğini aktaran Sert, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnce'nin gençlere, 'Niye kullanmıyorsunuz' tarzında tepkisi oldu. O sırada sözünün bitmesini bekledim. Konuşması bittikten sonra, 'Kusura bakmayın, burada siyasi propaganda yapılmasına izin vermiyoruz' dedim. 'Ben buranın milletvekiliyim, istediğim yere girebilirim' dedi. Ben de 'Müşteri olarak herkes girebilir ama siyasi propaganda yapılmasına müsaade etmiyoruz' dedim. Ondan sonra kabalaştı. 'Kim oluyorsun lan terbiyesiz' şeklinde konuştu. Videoda tam bu şekilde olmasa da duyuluyor. Sonra beni itti. 'Terbiyesizliği siz yapıyorsunuz' dedim. Ondan sonra kendisi, bunu öncesinde de sonrasında da söylemiş olabilir, net hatırlamıyorum ama 'Ben sana birilerini gönderirim, onlarla uğraşırsın' diye söylendi.” Serkan Sert, tartışmanın ardından İnce'nin kafeden ayrıldığını dile getirdi.



TATİL GÜNÜ GELDİLER


Bundan bir süre sonra dükkanına zabıta ekiplerinin geldiğini ifade eden Sert, şöyle konuştu: “Açıkçası geleceklerini tahmin ediyordum ama pazar, tatil günüydü. O kadar hızlı olabileceklerini tahmin etmiyordum. Olaydan 45-50 dakika sonra geldiler, tutanak tuttular. Gelen ekip gayet ılımlı, çözüm odaklıydı. Geldiler, işlemlerini yaptılar, gittiler. Bu kadar büyüyeceğini zannetmemiştim.”


#Muharrem İnce
#muharrem ince küfür
#Serkan Sert
8 yıl önce