|

Önceliğimiz Suriye’nin bütünlüğü

Numan Kurtulmuş Türkiye’nin Suriye’ye girebileceği iddia larına ilişkin “Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana- yız. İçişlerine karışmak düşüncesinde değiliz" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:45 - 7/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Suriye'de devam eden bombalamalara ve gelmesi beklenen göç dalgasıyla ilgili açıklamalar yapan Kurtulmuş, Türkiye'nin tek başına ya da Suudi Arabistan'la Suriye'ye yönelik bir kara harekatına girişebileceği iddialarına da cevap verdi. Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu vurgulayarak “Biz bu anlamda en ufak bir Suriye'nin içişlerine karışmak ya da oradan herhangi bir toprağı Türkiye'nin etkisi altına almak gibi bir kaygı içinde, bir düşünce içinde değiliz” diye konuştu.



GÜVENLİĞİMİZİ KORURUZ

Suriye'nin Türkiye ile 911 kilometrelik bir sınırı olduğunu aktaran Kurtulmuş, bu ülkedeki gelişmelerin Türkiye'yi çok yakından ilgilendirdiğini belirterek, “Bizim önceliğimiz Türkiye'nin güvenliğini, egemenliğini korumaktır. Türkiye bunun hazırlığını her zaman yapıyor ama bu asla ve asla yabancı bir toprağı ilhak etmek anlamında ya da oralarda başkalarının yaptığı gibi bir güç savaşının parçası haline gelmek şeklinde değildir” ifadelerini kullandı.


#Numan Kurtulmuş
#Türkiye
#Suriye
8 yıl önce