|

Onlar size ne yaptı

Şırnak-Uludere’deki yol inşaatında PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren işçilerin yakınları, terör örgütünü lanetledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 02:00 - 1/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren işçilerin yakınları, terör örgütünü lanetledi
PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren işçilerin yakınları, terör örgütünü lanetledi

Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortabağ köyündeki yol inşaatında PKK’lıarın saldırısında şehit olan işçilerin yakınları, terör örgütünü lanetledi. 28 Ağustos’ta PKK’lıların saldırısında Kadir Oslu (24) ile Cangir Yılmaz (30) ve Ramazan Yakut (37) katledilmişti. Yılmaz’ın 4, Yakut’un 3 çocuğu yetim kaldı. Kadir Oslu’nun kuzeni Mesut Oslu (32), kuzeni ve diğer işçilerle aynı araçta olduğunu anlatarak, saldırının şokunu halen üzerinden atamadığını söyledi. Oslu, “Beraber kahvaltı yaptık. Keskin viraja geldiğimizde teröristler aracın önünü keserek aracımızı kalleşçe taradı. Ben arka kapıdan dışarı atladım. Onlar beni görmediler. Aracı tarayıp bize doğru geldiler. Arkamdan ateş ettiler fakat vuramadılar. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Saldırıyı kınıyorum, bunu yapanların Allah belasını versin” dedi.


BAYRAM HARÇLIĞI İÇİN

Şehit Cangir Yılmaz’ın ağabeyi Selim Yılmaz da teröristlerin 4 yeğenini yetim bıraktığını dile getirdi. PKK’lı teröristlerin kalleşçe savunmasız işçileri katlettiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: “4 çocuğu vardı ve çocuklarına bayram harçlığı kazanmak için yol inşaatında çalışıyordu. Kanını yerde bırakmayacağız. Teröristlerin garibanlara zarar vermekten başka bir şey yaptıkları yok. Onları lanetliyorum. Başkalarının taşeronluğunu yaparak savunmasız insanları öldürmeye güçleri yetiyor. İngiltere, İsrail ve ABD’nin taşeronluğunu yapıyorlar.”


BU SEFER DÖNMEDİ

Ramazan Yakut’un kardeşi Abdullah Yakut ise “Arkada gözü yaşlı bir eş ve 3 yetim bıraktı. PKK savunmasız insanlara kurşun sıkıyor. Bu mu adaletiniz?” diyerek tepkisini dile getirdi. “Oğlum bayram harçlığı için çalışmaya gitti” diyen Yakut’un annesi Halime Yakut da “Oğlum günahsızdı, nasıl kıydınız fidanıma? O size ne yapmıştı? Sadece küçük çocuklarına bayramlık almak için çalışıyordu” diye konuştu. Acılı eşi Saadet Yakut ise “Eşim hep ‘Az kaldı, işimi bitirip döneceğim’ dedi ama bu sefer dönmedi” ifadelerini kullandı. 


Kanı yerde kalmadı

Hakkari’de düzenlenen operasyonda PKK’lı 4 terörist öldürüldü. İçişleri Bakanlığı, Hakkari merkez Oğul köyü kırsalında yapılan operasyonda öldürülen teröristlerin ‘Pıro Amed’ kod adlı Abdullah Sönmez ile beraberindeki Mordem, Zagros ve Cemal kod adlı PKK’lılar olduğunu açıkladı. ‘Pıro Amed’ kod adlı Abdullah Sönmez’in, 28 Haziran 2017 tarihinde Hakkari/Oğul köyü kırsal alanında Özel Harekat Polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar’ın şehit olduğu saldırıda yeralan terörist olduğu anlaşıldı. PKK'lı Sönmez ayrıca, 19 Haziran 2017 yılı haziran ayında Hakkari/Çukurca yolu üzerinde askeri konvoya yönelik yapılan ve 2 askerin şehit edildiği bombalı saldırı eyleminin de sorumlularından biriydi.

5 HAİN ÖLDÜRÜLDÜ

Kars’ın Kağızman ilçesi kırsalında ise terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuruldu. Kars Valisi Rahmi Doğan yaptığı açıklamada “Hava destekli operasyonda 5 terörist öldürülmüştür. Nisan ayından bugüne toplam 25 terörist öldürülmüştür” dedi.

#PKK
#Uludere
7 yıl önce