|

Onun adını ağzına alma

Darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’e son kurşunu sıkan Mihrali Atmaca, emri Fatih Şahin’den aldığını söyledi. Karşı çıkan Şahin ise “Rahmetli Ömer’i o pozisyonda hiç görmedim” dedi. Şehidin eşi Hatice Halisdemir de, “Onun adını ağzına alma” diyerek Şahin’e tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 05:56 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Onun adını ağzına alma
Onun adını ağzına alma

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın üçüncü duruşması tamamlandı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık avukatları ile şehit Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir, kardeşleri Soner ve Savaş Halisdemir ile ÖKK'da olay gecesi darbeciler tarafından yaralanan İsmail Oğuz da müşteki olarak yer aldı.



ANKARA'YA GİDECEĞİMİZİ ŞAHİN SÖYLEDİ


Duruşmada, Fatih Şahin tarafından vurulan Ömer Halisdemir'e iki el ateş eden ve davanın kilit ismi olan sanık Üsteğmen Mihrali Atmaca savunma yaptı. Atmaca o gece yaşananları şöyle anlattı: “ÖKK'da Terzi'nin bir metre önünde yürürken karargaha 15 metre kala arkamdan 2-3 el silah sesi duydum. Birinin 'ahh' diye bağırdığını duydum. Sesten bunun Terzi olduğunu anladım. Kafamı sağa doğru çevirdiğimde namlu ağzı alevlerini gördüm. “Namlu alevleri tabur komutanı Fatih Şahin'in silahından çıkıyordu. 'Ateş baskısı' emrini verdi. Ben ateş etmedim. Tabur komutanının arama-tarama yapın talimatı üzerine iki kişi vurulan kişinin başına gitti. Burada uzaktan atış sesleri geliyordu. Bu içeri girmeye çalışan dost grup ile onları içeri almak istemeyen darbecilerin çatışmasıymış. Sonradan öğrendim. Vurulan kişiyi iki kişi çekip binanın önüne getirdi. Tabur komutanı Şahin 'etkisiz hale getirin' diye bir emir verdi. Daha sonra kendisi binanın içine girmiş.”



ŞEHİDİMİZİ DARBECİ SANDIM


Kendisini arayan Ahmet Kemal Yüzbaşının, Semih Terzi, Fatih Şahin, Ümit Bak ve Mehmet Yarbay'ın hain olduğunu söylemesi üzerine dost kuvvetlerle irtibata geçerek, karargahtaki darbecilerin etkisiz hale getirilmesi için çalıştıklarını anlatan Atmaca, “Dost birlikler geldi. Beraber arama ve gözaltı işlemlerini yaptık. Zekai Paşa çağırdı yanağımızdan sıktı, 'Aslanım eline sağlık' dedi. Fark etmeliydim, edemedim bu benim vicdan azabımdır. Şehidimizi darbeci, saldırgan sandım” dedi.



HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM


Daha sonra söz alan sanık Fatih Şahin ise Atmaca'nın “Fatih Şahin 'etkisiz hale getirin' emri verdiği” şeklindeki ifadesini kabul etmediğini söyledi. Şahin, “Rahmetli Ömer'i o pozisyonda hiç görmedim, emir de vermedim” diyerek kendisini savundu. O sırada şehit Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir, “Onun adı ağzına alma” diyerek Şahin'e tepki gösterdi. Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından söz alan şehit Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir, “Benim eşimin 20'sinde doğum günüydü. Bu yargılama ise 21'inde başladı. Bu durumu hiçbir kelimeyle tarif edemiyorum. Bütün sanıklardan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.







Zekai Paşa dinlenecek


Duruşmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşmanın 20 Mart'a ertelendiğini bildiren Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, diğer celsede Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın aralarında olduğu bazı isimlerin dinlenmesine karar verdi. Öte yandan mahkeme heyeti, Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir ile kardeşleri Hasan Hüseyin Halisdemir, Soner Halisdemir ve Savaş Halisdemir'in müdahillik talepleri kabul etti.







Katil idrak edememiş!


Mihrali Atmaca, Ömer Halisdemir yerde yatarken başında Volkan yüzbaşının olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çekilin komutanım, vur emri var, dedim. O çekilince malesef emir verildiğinden dolayı şehide hedef gözetmeden silahımı kaldırıp iki el ateş ettim. Üzgünüm, idrak edemedim, ne maksatla ateş ettiğini bilemedim.”










#Ömer Halisdemir
#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce