|

Onur Özbizerdik tahliye edildi

Dündar Kılıç'ın torunu, Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Onur Özbizerdik tahliye edildi. Özbizerdik, "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermiler satın alma ve taşıma" suçundan tutuklu olarak yargılandığı davada, 3 bin 600 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak
12:29 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:58 - 16/09/2015 Çarşamba

Onur Özbizerdik, ruhsatsız silah bulundurduğu iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.



İstanbul 70. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Onur Özbizerdik katıldı. Özbizerdik'ten şiddet gördüğü iddia edilen Melis Çakır da duruşmada izleyici olarak yer aldı. Duruşmada savunması alınan Özbizerdik, düşmanları olduğunu ve kendini korumak için küçük yaştan beri silah taşıdığını söyledi.



Balık restoranında yemek yerken polislerin geldiğini ve kendisine silahı sorduğunu belirten Özbizerdik, "Silah arabadaydı. Kendi ellerimle teslim ettim" dedi.



Özbizerdik ayrıca hakime, "Silah taşımaktan hiç kimsenin tutuklandığını görmedim. Eğer bana bir şans tanırsanız size söz veriyorum bir daha silah kullanmayacağım. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.



Mahkemenin hakkında vereceği hükmün ertelenmesini isteyip istemediği sorulan Özbizerdik, verilecek biz ceza durumunda erteleme hakkını kullanmak istediğini kaydetti.






#onur özbizerdik
#alaattin çakıcı
#onur özbizerdik tahliye
9 yıl önce