|

Operasyondan 3 gün önce dönmüşler

PKK’nın alçak saldırısında 14 şehit veren 1. Komando Tugayı’nın, hain saldırıdan 3 gün önce PKK’ya yönelik terör operasyonundan döndüğü öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:24 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Kayseri'de çarşı iznine giden 1. Komando Tugayı'na bağlı askerleri hedef alan hain terör saldırısına yönelik çalışmalar sürüyor. Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin saldırının hemen ardından başlattığı operasyon kapsamında gözaltı sayısının artarak 17'ye ulaştığı öğrenildi.



HAKKARİ'DEYDİLER


1.Komando Tugayı'nın özellikle 2015 Ağustos ayından itibaren PKK'ye yönelik başlatılan seri operasyonlarda başı çektiği biliniyor. Alçak saldırıdan 3 gün önce de, tugaya bağlı birliklerin PKK'ya yönelik operasyonlar için gittiği Doğu ve Güneydoğu illerinden Kayseri'ye döndüğü ifade edildi. PKK ile mücadele için özel eğitilen Kayseri 1. Komando Tugayı'na bağlı askerlerin, Hakkâri ve çevre bölgelerde düzenlenen terör operasyonlarda örgüte büyük darbe vurduğu belirtildi. Askerlerin, üst düzey PKK'lı teröristlerinde olduğu 700'den fazla teröristi etkisiz hale getirdiği ve 50'ye yakın sığınağı imha ettiği açıklandı.



KİLİT ŞÜPHELİ ARANIYOR


Askerlerin saldırı sabahı 2 otobüs ile şehir merkezine hareket ettiği ifade edilirken, teröristler ikinci otobüsü hedef aldı. İlk otobüsün şehir merkezine vardığı sıralarda, ikinci otobüs yeni hareket etmişti. Otobüs, Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında olan Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'ne geldiği sırada, teröristler tarafından bomba yüklü araç patlatıldı. Yaralı askerlerin anlattıkları ise, hain saldırının seyrini değiştirdi. Normal şartlarda askerlerin olduğu otobüse asla sivil alınamayacağı bilinirken, yaralı askerler otobüste bir sivilin olduğunu söyledi. Şoför ise sivil kimsenin olmadığını, askerlerin sivil dediği şüphelinin kendisini asker olarak tanıttığını ileri sürdü.



'TAKİP EDİLİYORUZ' DEMİŞLER


Askerlerin anlattıklarına göre, otobüs şoförü 3 kez takip edildiklerine dair uyarılmış. Şoförün polis sorgusunda, göreve çağırıldığını ve seyir halindeyken şüpheli bir durum görmediğini söylediği öğrenildi.



#Kayseri saldırısı
#PKK
7 yıl önce