|

Örgüt için 2 milyon kredi aldılar

Balıkesir'de operasyon düzenlenen dershaneye ait bir şirketin Fetullahçı Terör Örgütü'nün çağrısı üzerine bir bankadan krediyle çektiği 2 milyon lirayı Bank Asya’ya aktardığı belirlendi. Şirketin bu kredi yüzünden 200 bin liranın üzerinde zarara uğradığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:56 - 23/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında operasyon düzenlenen dershanenin bağlı olduğu şirketin, örgütten “Bank Asya'yı kurtarma çağrısı” yapıldığı dönemde bir bankadan krediyle çektiği 2 milyon lirayı Bank Asya'ya yatırdığı belirlendi. Geçen yıl bir dershanede öğrencilerin başka isimler altında kayıt yapıldığına yönelik ihbar üzerine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.



DİZ BOYU USULSÜZLÜK


Dershanenin el konulan evraklarında yapılan incelemenin ardından, öğrencilerin kayıt işlemlerinin çoğunda usulsüzlük yapıldığı, bir kısmının sahte isim veya kimlik bilgileri değiştirilerek kaydedildikleri belirlenirken, bağlı olduğu şirketin de örgüte finans sağladığı tespit edildi. Söz konusu şirketin, örgütten “Bank Asya'yı kurtarma çağrısı” yapıldığı dönemde bir bankadan krediyle çektiği 2 milyon lirayı Bank Asya'ya yatırdığı ortaya çıktı. Şirketin, yatırım amacıyla çektiği bu krediyi belirli periyotlarla taksitler halinde ilgili bankaya geri ödediği ve bu yüzden 200 bin liranın üzerinde zarar ettiği belirlendi.



TERÖRE FİNANS SAĞLADILAR


Şirketin yönetim kurulu başkanının arandığı ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. “Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında Kanun ve Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet ile teröre finans sağlamak amacıyla özel belgede sahtecilik” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklanmış, 6'sı yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#Bank Asya
8 yıl önce
default-profile-img