|

Örgüte çifte operasyon

Kilis’e füze ile saldıran IŞİD’e ağır zayiat verdirildi. Dün ve önceki gün TSK ve Koalisyon güçlerinin harekatlarında toplam 113 terörist öldürüldü. Operasyonlarda Fırtına obüsleri, roket ve İncirlik'ten kalkan silahlı İHA'lar kullanıldı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:23 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Suriye'de iki gündür dövülen IŞİD mevzilerinde 113 terörist etksiz hale getirildi. Önceki gün Tuğhali bölgesindeki mevziler Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla vurularak 34 IŞİD üyesi, İncirlik'ten havalanan 4 silahlı insansız hava aracının (İHA) ateşiyle de 29 IŞİD üyesi terörist etkisiz kılındı. Dün de Kilis'e yapılan roket saldırısının ardından, IŞİD mevzileri yine fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla vurularak, toplam 50 IŞİD üyesi terörist öldürüldü. Dünkü saldırıda Suran, Arşak, İkdah ve İhtimalat bölgeleri vuruldu.



MEVZİYE GÖMÜLDÜ


Önceki günkü harekatta, keşif ve gözetleme elemanlarından alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Koalisyon Harekat Merkezi ile paylaşılan ikinci bir operasyon da düzenlendi. IŞİD teröristlerinin, Suriye'nin kuzey batısında bulunan Düdyen, Yan Yaban ve Tatimus bölgelerindeki 5 silah mevzisi ve araçlarının koordinatlarının tam olarak tespiti sonrasında İncirlik'ten havalanan 4 silahlı İHA, tespit edilen hedefleri vurdu.





MÜHİMMAT DEPOSU VURULDU


Dünkü harekatta ise Suran'ın kuzeyindeki bölgede, AN/TPQ-36 hedef tespit radarı ile yerleri tespit edilen IŞİD'e ait iki Katyuşa mevzisi ile Arşak ve İkdah bölgelerinde tespit edilen bir top mevzisi imha edildi. Ayrıca, İhtimalat bölgesinde iki top mevzisi, mühimmat deposu, Doçka mevzisi ile bir araç da imha edildi.


#IŞİD
#Kilis
#Koalisyon güçleri
8 yıl önce