|

Örgütün dahli gün gibi ortada

Antalya'da bu yıl altıncısı düzenlenen Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun eş başkanlığını yürüten Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, iki ülkenin ilişkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 04:56 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Jack Straw
Jack Straw

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından sonra Türkiye ile ilişkilerinin daha önemli hale geldiğini belirten Straw, "Biz tıpkı Türkiye gibi Avrupa'nın bir parçasıyız" diye konuştu.



ANLAMIYORLAR


Forumun iki ülkenin birbirini anlaması ve dostluğunu geliştirmesi için bir platform olduğunu belirten Straw, şunları kaydetti: "Bir konu benim için büyük bir endişe kaynağı. İngiltere'de bile Türkiye'deki darbe girişimi gerçek manada çok az anlaşılıyor. Aktarıldığı şekle bakılırsa, bu birkaç askerin baş kaldırması sonucunda birkaç kişinin öldürüldüğü. Ama bu kesinlikle doğru değil. Neredeyse, bir Avrupa ülkesinde demokratik olarak seçilmiş hükümetin devrilmesine sebep oluyordu."



RAPORDAN MEMNUNUM


Avam Kamarası Dış İlişkiler Komisyonunun FETÖ'nün darbe girişimine dahil olduğu sonucuna vardığı için memnun olduğunu belirten Straw, “Çünkü benim de sahip olduğum bilgi bu yönde. Hiç şüphesiz, gün gibi ortada ki onların dahli var" ifadelerini kullandı.


#Antalya
#İngiltere
#Avrupa Birliği
#FETÖ
7 yıl önce