|

Orman köylülerine 4 milyonluk destek

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme çalışmalarının yanı sıra çok sayıda proje geliştirerek vatandaşlara da destek veriyor. Ormanlarda yenileme ve bakım yaptıklarını dile getiren Bölge Müdürü Kırcı, “Orman köylülerine destek noktasında 176 aileye 4 milyon lira destek sağladık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:34 - 4/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Orman köylülerine 4 milyonluk destek
​Orman köylülerine 4 milyonluk destek

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, kurumun orman yangını söndürme çalışmalarının dışında da bir çok projeye imza attığını belirterek, “Sorumluluk alanımızdaki yüzde 70 civarında ormanlardaki bakım çalışmalarımızı tamamladık. 14,5 milyon fidanın bakımını yaptık ve 8 milyona yakın fidan ürettik. Orman köylülerine destek noktasında 176 aileye 4 milyon lira destek sağladık” dedi.

GELECEK KUŞAKLARA DAHA GÜZEL ORMAN

Kırcı, bölge müdürlüğü olarak işlerinin sadece orman yangınlarıyla müdahale etmek olmadığına dikkat çekerek, “Ormanların geliştirilmesi, iyileştirilmesi bakımlarının yapılması gelecek kuşaklara daha güzel orman alanlarının bırakılması ve orman alanlarının attırılması çalışmalarımız da bu arada sürüyor. Balıkesir’e bu sene bin hektara yakın yeni ağaçlandırma sahası kazandırıyoruz. Bunların arazi çalışmaları tamamen bitirildi, sezonu geldiğinde fidanlarını dikeceğiz. Yine 36 köyümüzde köy ormanı kurma çalışmamız devam ediyor. Bu köy ormanlarını da ceviz, badem, kızılcık gibi gelir getirici türlerle ağaçlandırıyoruz. Yabani zeylinliklerle ilgili aşılama faaliyetlerimizi bu sene bitirdik. Ayrıca 2 bin tanede zeytin fidanı diktik. Eski maden sahalarını rehabilitasyonu ve ağaçlandırmalarına devam ediyoruz. Programların tamamını gerçekleştirdik” dedi.

176 AİLEYE 4 MİLYON TL'LİK DESTEK

Fidan üretimleri hakkında da bilgiler veren Kırcı, “2017 yılında yine bizim fidan üretimimiz vardı, fidan üretimi noktasında da şu an hem fidan üretimi hem de bakımı programımızda 14,5 milyon fidanın bakımını yaptık ve 8 milyona yakın fidan ürettik. 1 bal ormanı 2 mesire yeri kurduk. Orman köylüsüne destek programında 140 aileye 3 milyon 300 bin lira destek vermek vardı. Ama biz şu anda 176 aileye 4 milyon TL destek sağladık.” diye konuştu.

EK ÖDENEK TALEBİ

Orman Genel Müdürlüğü'nden ikinci 6 ay için ek ödenek talep ettiklerini dile getiren Bölge Müdürü Metin Kırcı şöyle konuştu;

“Ormanlarımızın bakımını yaparken sonunda bir hasılat bir ürün çıkıyor bu ürünün değerlendirilmesi noktasında da şuan da Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü olarak yüzde 70 civarında ormanlardaki bakım çalışmasını tamamladık. Buradan çıkan ürünlerden fiyatların yüksek olması nedeniyle iyi gelir elde ettik.” 

  • Hayvanlar için yabani meyve ağacı dikilecek
  • Ormanlarımızdaki yaban hayvanlarının beslenmesi amacıyla meyveli ağaç dikim eylem planlarının da bulunduğunu dile getiren Kırcı şöyle devam etti; “Ormanlarımıza bu sene yaklaşık 200 bin adet yabani meyveli tür dikeceğiz. Yine reçine üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Ülkenin reçine üretimi açığının kapatılması noktasında neler yapabilirizi araştırıyoruz. Mantar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ormanlara zarar veren kabuk böcekleri biyolojik ve mekanik mücadelemiz devam ediyor. Her geçen gün çıtamızı yükselterek görevimizi layıkiyle en iyi şekilde yapmak için bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
#Metin Kırcı
#Balıkesir
7 yıl önce