|

Osman Kavala gözaltına alındı

İş adamı Osman Kavala, Gaziantep dönüşü İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. 1957 Paris doğumlu olan Kavala, Açık Toplum Enstitüsü'nde danışma kurulu üyeliği ile Helsinki Yurttaşlar Derneği üyeliği yapıyor. Kavala'nın adı, Gezi olaylarından Demirtaş ve Akşener'le gizli bağlantılara kadar birçok yerde geçiyor. Kavala'nın gözaltına alınmasının hemen ardından AP Raportörü Kati Piri de 'acil çağrı' tweeti attı.

Yeni Şafak
09:33 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:32 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
 İş adamı Osman Kavala
İş adamı Osman Kavala
İş adamı
Osman Kavala
, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Gaziantep'ten uçakla İstanbul'a dönen iş adamı Kavala'ya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı'nda gözaltı işlemi uygulandı.

Daha sonra Kavala, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.


Gezi'de parmağı var


Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın Gezi Parkı eylemlerinin devam ettiği günlerde, 15 Haziran 2013'te İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, adı spekülasyonlarla anılan George Soros tarafından kurulan ve Türkiye temsilciliğini Can Paker'in yaptığı Açık Toplum Enstitüsü Danışma Kurulu Üyesi olan Osman Kavala'nın, Gezi Parkı olaylarında
organizatör ve finansör
olduğu belirtilmişti.

"Seni Başkan yaptırmayacağız" sloganının mucidi

Kavala'nın HDP'yel ilişkileri de dikkatleri çeken bir diğer unsur. Bu kapsamda Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk,
nda bu bağlantılara ilişkin çarpıcı gerçekleri paylaştı.

7 Haziran seçimlerinin ardından Osman Kavala, HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı sahibi olduğu Cezayir Restoranı'nda ağırladı. Öte yandan Kavala, Demirtaş'ın seçim öncesi kullandığı "Seni Başkan yaptırmayacağız" sloganının da mucidi.



Akşener'le şahit



Kavala, HDP'yle sıkı ilişkilerinin yanı sıra MHP'de ise 'lider değişimi' formülü üzerinden çalışan koalisyona destek oldu. Hasan Öztürk
Kavala'nın Meral Akşener'le diyaloğuna yer veriyor:

"Zira Meral Akşener ile “ortak kuzenleri"nin nikah şahitliğini yapan da oydu.

Bir şey daha oldu o dönemde. CNN Türk'te Taha Akyol, Merak Akşener'i ağırladı... Akşener, programda “Ayşe Buğra'nın kitaplarını gençlere öneriyorum" diye bir cümle kurdu!Peki kim bu Ayşe Buğra? Tabii ki Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra Kavala!"



AP Raportörü'nden 'acil' çağr
ı

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Kavala’nın gözaltına alınmasının ardından Twitter’dan provokatif bir tweet paylaştı.

Piri paylaştığı mesajda "Osman Kavala’nın İstanbul’da gözaltına alınması çok rahatsız edici. Avrupa Parlamentosu’nda serbest bırakılması için acil çağrı başlatılmasını teklif edeceğim" ifadelerini kullandı.


Osman Kavala kimdir?

1957 Paris doğumlu olan Kavala, İstanbul Robert Lisesi'ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu.

Babası Mehmet Kavala'nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışmaya başlayan Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa'da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

İletişim yayınlarının kurucularından olan Kavala; TESEV yönetim kurulu üyeliği, Açık Toplum Enstitüsü'nde danışma kurulu üyeliği ile Helsinki Yurttaşlar Derneği üyeliği yapıyor.

#gözaltı
#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
#osman kavala
7 yıl önce