|

Osman Kavala'nın gözaltına alınma nedeni

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Kavala hakkında FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin dosya kapsamında işlem yapılıyor. Aynı dosyada ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, ORSAM Başkanı Şaban Kardaş ve MİT tırları dosyasının firari sanıklarından Bayram Andaç ve Muharrem Gözüküçük de yer alıyor.

Yeni Şafak
11:40 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 12:03 - 24/10/2017 Salı
AA
Osman Kavala'nın soruşturması kapsamında temasa geçtiği yeni isimler tespit edildi.
Osman Kavala'nın soruşturması kapsamında temasa geçtiği yeni isimler tespit edildi.
İş adamı Osman Kavala'nın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (
) 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma, alınan ifadeler ve teknik veriler doğrultusunda derinleştiriyor.

Soruşturma kapsamda 4 Ekim'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz tutuklandı. 20 Ekim'de gözaltına alınan Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Şaban Kardaş hakkında da bu dosyadan işlem yapılıyor. MİT tırları davasının firari sanıkları Bayram Andaç ve Muharrem Gözüküçük'ün de konuyla irtibatı tespit edildi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C. de bu dosya kapsamında ifadeye çağrıldı. N.M.C. ifade vermeye gelmezken gözaltına alınan eşi ve kızı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Osman Kavala'nın ifade işlemleri sürüyor.

Osman Kavala kimdir?

  • 1957 Paris doğumlu olan Kavala, İstanbul Robert Lisesi'ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu.
  • Babası Mehmet Kavala'nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışmaya başlayan Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa'da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.
  • İletişim yayınlarının kurucularından olan Kavala; TESEV yönetim kurulu üyeliği, Açık Toplum Enstitüsü'nde danışma kurulu üyeliği ile Helsinki Yurttaşlar Derneği üyeliği yapıyor.
#Bayram Andaç
#Metin Topuz
#Muharrem Gözüküçük
#Osman kavala
#Şaban Kardaş
#FETÖ
#15 Temmuz darbe girişimi
6 yıl önce