|

PKK Amanos Dağları'nda saldırdı: 1 şehit

Amanos Dağları'nda, arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş Demirel'in naaşı, Adana'da düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Tokat'a gönderildi.

Yeni Şafak
10:29 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:14 - 5/10/2015 Pazartesi
AA

Amanos Dağları'nda arazi arama tarama faaliyeti yürüten jandarma özel harekat birliğine, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.



Açılan ateş sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel, helikopterle Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine kaldırıldı.



Yaralı asker, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.



Operasyon, Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı ile müşterek yapıldı


Gaziantep Valiliği, Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel'in şehit olduğu bölücü terör örgütüne yönelik operasyonun Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı ile müşterek yapıldığını bildirdi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, 4 Ekim 2015 günü saat 06.30 sıralarında İslahiye ilçesi Kabaklar Mahallesi sınırları içerisinde bir grup terör örgütü PKK mensubuna yönelik Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı ile müşterek bir operasyon planlandığı belirtildi.



Operasyon birliklerinin aynı gün saat 20.00 sıralarında arazide tertiplendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:



"5 Ekim 2015 Pazartesi 06.30 sıralarında Gaziantep-İslahiye Çöplü mevkisinde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile temas sağlanmış, açılan ilk ateşte Hatay Dörtyol Jandarma Komando Tabur Komutanlığı personeli Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel yaralanmıştır. Yaralı personelimiz helikopter ile Adana Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştür. Uzman Çavuş Ufku Demirel, Tokat nüfusuna kayıtlıdır."



Açıklamada, olay bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonun devam ettiği kaydedildi.



Konuya ilişkin Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgide de Osmaniye Hasanbeyli ilçesinde bir gün önce dört rüzgar tribününün bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından el yapımı patlayıcı ile kullanılamaz hale getirilmesi sonrasında operasyon başlatıldığı ve çıkan çatışmada Uzman Çavuş Ufku Demirel'in şehit olduğu açıklanmıştı.





Adana'da tören düzenlendi


Osmaniye-Hatay-Gaziantep sınırlarının kesiştiği Amanos Dağları'nda yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ufku Demirel için Adana'da tören düzenlendi.



Adana Jandarma Bölge Komutanlığındaki törende, 25 yaşında şehit düşen Demirel'in öz geçmişi okundu.



Adana Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Halil Çelik, şehitlerin daima Türk milletinin kalbinde yatacağını ve yaşayacağını söyledi.



Çelik, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.



Konuşmanın ardından Adana Müftüsü Arif Gökce, dua etti.



Şehidin naaşı, törenin ardından askeri uçakla defnedilmek üzere memleketi Tokat'a gönderildi.



Törene Vali Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Fatmagül Demet Sarı, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, 10. Hava Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile askeri-mülki erkan katıldı.



#şehit asker
#pkk saldırı
#çatışma
9 yıl önce