|

ÖSYM başkanları sanık

2010 KPSS'deki soru hırsızlığına ilişkin 51 kişi için hazırlanan iddianame, kabul edildi. Eski ÖSYM Başkanları Prof. Dr. Yarımağan ve Prof. Dr. Demir ile eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tekalan da sanıklar arasında

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:12 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 51 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın hazırladığı iddianamede sanıklara, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık suçlamaları yöneltiliyor. İddianamede, 2010 KPSS eğitim bilimleri, genel kültür ve genel yetenek alanlarındaki soruların sınavdan önce elde edilerek dağıtıldığının, jandarma kriminal, Emniyet Bilişim Uzmanlığı, TÜBİTAK raporları, şüpheli, şikayetçi ve tanık beyanlarına göre “kesin ve net” olduğu belirtildi.



İLK DAVA 2015'TE AÇILDI


ÖSYM tarafından 2010'da yapılan KPSS'de soruların çalınmasına ve dağıtılmasına ilişkin ilk dava, 230 kişi hakkında 25 Aralık 2015'te açılmıştı.



ÖRGÜT BAĞI BELİRLENDİ


Savcı Erkman, soruların Fetullah Gülen örgütüne yakınlığıyla bilinen Ankara Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği görevlisi Berat Koşucu tarafından, Süleyman Mustafa İnanıcı aracılığıyla sanık Baki Saçı'ya e-postayla gönderildiğine dair deliller üzerine başlatılan soruşturmada “örgüt” bağına da ulaşmıştı. İddianamede eski ÖSYM Başkanları Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve Prof. Dr. Ali Demir ile eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da sanıklar arasında yer alıyor. Yarımağan'ın, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek"ten 27 yıla, Demir'in “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”den 4 yıla kadar hapsi istenmişti.


#KPSS
#FETÖ
#Şerif Ali Tekalan
#Ünal Yarımağan
8 yıl önce