|

Otokar'ı dışlamadık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milli ana muharebe tankı Altay’ın seri üretim sürecinde, tankın prototipini geliştiren Otokar’ın teklifinin kabul görmemesi üzerine gündeme gelen “Koç grubu ihale sürecinden dışlanıyor” iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:57 - 28/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Otokar'ı dışlamadık
Otokar'ı dışlamadık

Otokar ile yapılan sözleşmeye işaret eden Işık, “Otokar’ın rekabetçi teklif vermemesi durumunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın ihaleye çıkma hakkı var. Bu Otokar’ın ihalenin dışında kalacağı anlamına gelmez. Otokar da başka teklif veren firmalar da olursa ihaleye girecekler, ihalede yarışacaklar. Bir firma veya belki birden fazla firma, ihaleyi alabilir. Tek parça da verilebilir, bölünerek de verilebilir. O, Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin kararıdır” dedi.

YETERLİLİĞE BAKILACAK

Altay’ın seri üretiminde ilk teklif Altay’ın prototipini üreten Otokar’dan alınmış, ancak Otokar’ın verdiği fiyat teklifi yüksek bulununca anlaşma sağlanamamıştı. Şimdi gözler ihale sürecine çevrildi. Savunma Müsteşarlığı, bir komisyon kurarak ihaleye katılacak firmaları inceleyecek. Şirketlerin Altay için yeterli olup olmadığı denetlenecek. Altay tankı ihalesiyle şimdiye kadar başta Otokar olmak üzere BMC, FNSS, Katmerciler ve Nurol Makine ilgilendiğini duyurdu.

#Otokar
#Fikri Işık
7 yıl önce