|

Oyunu bozacağız

Parti içindeki muhalif isimlere seslenen MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Biz bu davamıza sımsıkı bağlıyız ve sadığız. Bir kez daha vurgulayayım ki: Oyunu bozacak, sahte kahramanların, kripto paralelcilerin maskesini indireceğiz” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:56 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlediği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü"ne katıldı, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti.



Milliyetçi hareketin, şehitlerin ödedikleri bedellerle bugünlere geldiğini vurgulayan Bahçeli, “İdam sehpalarında bile diz çökmeyen, darbecilerin mahkemelerine eyvallah demeyen, buz gibi taştan mahpus damlarını medreseye çeviren bir inanmışlığı hangi çılgın, hangi çıldırmış bozguna uğratabilecektir? Eğer bozgun olur, buna da tepkisiz durursak, bunu mahşerde şehitlerimize nasıl anlatır, bunu tarihe ve millete nasıl açıklarız?" ifadelerini kullandı.



GÖNÜLLÜ FİGÜRANLAR


Konuşmasında muhaliflere sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, “Başkalarının yazdığı senaryolara gönüllü figüranlık yapan, iç ve dış mihraklara maşalıkla görevlendirilen, Türk düşmanlarının beşiğinde sallanıp bizim mahallemizde söz sahibi olmaya çalışan kim olursa olsun, akıbeti utanç, sonu ufalanmaktır" dedi.





SAHTE KAHRAMANLAR


Bahçeli, “Oyun oynuyorlarmış, biz de bozarız. Karşımıza çıkıyorlarmış, biz de yeneriz. Biz doğru yerdeyiz, doğru fikirdeyiz. Doğru çizgideyiz, helal süt içmiş doğru dava insanlarıyız. Yanlışta ısrar edenlerle vakit kaybedemeyiz. Biz davamıza sımsıkı bağlı ve sadığız. Tekraren ifade ediyorum, bir kez daha vurguluyorum: oyunu bozacak, sahte kahramanların, kripto paralelcilerin maskesini indireceğiz" diye konuştu. Bahçeli, Alparslan Türkeş, Gün Sazak ile tüm şehitlere rahmet diledi, alandakilerle birlikte okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.



Parti yönetimi çağırmalıydı


MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesi konusundaki tartışmalara son noktayı koyan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, parti yönetiminin yeterli sayıda üyenin çağrı taleplerini işleme almadığına dikkat çekilirken, “Parti yönetiminin, çağrıda bulunanların teklif ettiği tüzük değişikliğini belirlenen gündem çerçevesinde görüşüp müzakere etmek ve karara bağlamak üzere büyük kongreyi olağan üstü toplantıya çağırması gerekirdi" denildi. Büyük kongre talebinin haklı ve geçerli sebebe dayanıp dayanmadığı yargısal denetim dışında olduğuna dikkat çekilen kararda, “Çağrı Heyeti'nin görevi büyük kongreyi toplantıya çağırmaktan ibarettir" ifadelerine yer verildi.


#MHP
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce