|

Öz’den iP’ye ByLock’çu müfettiş

Ergenekon soruşturması sırasında İşçi Partisi’nin tüm gelir ve giderlerini incelemekle görevlendirilen SGK müfettişi İdris Akcan, ByLock kullanıcısı çıktı. Zekeriya Öz’le irtibatı tespit edilen Akcan’ın 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:29 - 16/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz, örgüt için birçok kumpas soruşturmasına imza atmıştı.
FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz, örgüt için birçok kumpas soruşturmasına imza atmıştı.

2011 yılı başlarında Ergenekon soruşturmasında ‘SGK müfettişi’ olarak görevlendirilen İdris Akcan, ByLock kullanıcısı çıktı. Soruşturmayı yürüten firari eski savcı Zekeriya Öz’le de iletişim halinde olduğu tespit edilen Akcan, o dönem İşçi Partisi’nin tüm gelir-gider tabloları ve mali kayıtlarını inceleyen kişiydi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında hazırlanan iddianamede Akcan’ın ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede Akcan’ın ByLock programındaki mesajlaşmalarına da yer verildi. Mesajların içeriğinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in diş tedavisine ihtiyacı olduğu ve tedavi için Pensilvanya’ya giden bir diş doktoruyla yapılan konuşmalar yeraldı. İşte teröristbaşını tedavi için ABD’ye giden doktorun, Akcan’a gönderdiği o mesajlar:

‘FATİH’İN CİNNETLERİ GEREKLİ’

“7 Ağustos gibi kampa ulaştık. Odamıza girdik. Huzura girdik. Cevdet abinin (Türkyolu) söylediği şekilde takdim ettik. ‘Dişlerinizde sıkıntı var, gelmişken müsaade buyurursanız bakalım’ dedik. Büyüğümüz, ‘evet biraz sıkıntı var ama benim kalbim sancıyor, dişlerime nasıl vakit ayırayım’ dedi. Diş için oluşturulan yedi numaralı evin yan tarafındaki odada dört seans tedavi oldu büyüğümüz. 7 tane dişine müdahale edildi. Yaşanan sıkıntılarla alakalı soru sorulunca günahlarımıza kefaret olacağını ya da bir şefkat tokadı olabileceğini söyledi. Fatih’in İstanbul’u fethinde geçirdiği cinnetler gibi cinnetler geçirmemiz gerektiğini, zinciri aşmak için gemileri Haliç’e karadan yürüttüğü, kaleye girmek için alttan tüneller kazdığı gibi yeni yöntemlerle hizmetleri devam ettirmemiz gerektiğini söyledi. Bu istikamette 400 civarı rüya görüldüğü ve bunların tamamının ümit bahşeden rüyalar olduğunu söyledi.” 


Kripto fırtınası

Kamu kurumlarına sızmış FETÖ’cülere yönelik soruşturmalar sürüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, ByLock kullandıkları belirlenen eski TÜBİTAK çalışanı 33 kişi hakkında gözaltına kararı verildi. Ankara merkezli İstanbul, İzmir, Erzurum, Aydın ve Kocaeli’de yapılan eşzamanlı operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunanlardan birçoğu yakalandı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, TÜBİTAK çalışanı şüphelilerin tümünün kanun hükmünde kararnamelerle daha önce meslekten ihraç edildikleri kaydedildi. Öte yandan Ankara merkezli bir başka bir soruşturmada da ByLock kullandıkları belirlenen 5 FETÖ’cü gözaltına alındı. Zanlılar sulh ceza hakimliğince tutuklandı.


Kılıktan kılığa

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında dün Tekirdağ, Muğla, Adıyaman ve Zonguldak'ta çok

sayıda zanlı gözaltına alındı. Muğla'da yakalanan bir ByLock kullanıcısının şalvar, sakal ve takkeli imaja bürünmesi, örgütün kılıktan kılığa girmekte ne kadar mahir olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

#FETÖ
#Zekeriya Öz
#15 Temmuz
7 yıl önce