|

Özel bir devlet okulu: İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Geçtiğimiz yıl eğitim-öğretim hayatına başlayan İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça Hazırlık ve Fen-Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. Dil eğitimine önem veren kurum, öğrencilerine kapasitesi geniş konferans salonu, mescid, sinema salonu, laboratuvarları ve spor salonlarıyla konforlu bir eğitim hayatı sunuyor.

Yeni Şafak
09:33 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 10:11 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Üsküdar, Küçük Çamlıca'da bulunan İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim döneminden itibaren öğrencilerine hizmet veriyor.
Üsküdar, Küçük Çamlıca'da bulunan İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim döneminden itibaren öğrencilerine hizmet veriyor.
Üsküdar, Küçük Çamlıca'da bulunan İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim döneminden itibaren öğrencilerine hizmet veriyor. Arapça Hazırlık ve Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olan kurumu, yüzde 1 ila yüzde %6'lık dilim içerisinde bulunan ve Arapça hazırlık okumak isteyen öğrenciler yoğun başvuru yapıyor.

Malta ve Ürdün'de dil kampı

Arapça ve İngilizce konusunda Yurt içi ve yurt dışı dil kampları yapılıyor. Ara tatilde Malta'da gerçekleşen dil kampına öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Yaz tatili için Ürdün'de dil kampına katılan öğrencilere, geleceğe yönelik eğitimler veriliyor. Arapça eğitim konusunda aracı dilsiz bir eğitim yapılırken, pratiğe dönük bir eğitim önceleniyor.


Hazırlık öğrencilerine temeli sağlam eğitim

Hazırlık sınıflarında 20 saat Arapça, 7 saat İngilizce, 4 saat K. Kerîm, 3’er saat Türkçe-Matematik, 2 saat Beden Eğitimi ve 1 saat rehberlik dersi gören öğrenciler, 20 saat olan Arapça ders saatini kurslar ve etkinliklerle beraber 30 saate kadar çıkarabiliyor. Ayrıca okulun ortaokul böümünde örgün eğitim ile birlikte hafızlık projesi yer alıyor. 2016-2017 öğretim döneminde alınan 63 öğrenci şu an hafızlık eğitimlerine devam ediyor. 2017-2018 dönemi için ise 90 öğrencinin hafızlık eğitimi için alımı yapıldı.

Arapça Hazırlık okumak isteyen gençler, özellikle İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tercih ediyor. İngilizce eğitiminde ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile işbirliği yapılıyor.

Öğrencilerine geniş imkanlar sunuyor
400 kişilik konferans salonu, 1000 kişilik mescidi, 100 kişilik sinema salonu, açık ve kapalı spor salonları, 4 laboratuvarı, 72 yataklı pansiyonu ile Türkiye'ni önde gelen okullarından biri olmayı amaçlayan İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Küçük Çamlıca'da rahatlıkla ulaşım sağlanabilecek bir lokasyonda bulunuyor.

Sanat ve spor eğitimin olmazsa olmazı

Okçuluk çalışmalarına önem veren İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Albayrak Spor Kulübü ve Okçular vakfı ile işbirliği yapıyor. Ayrıca öğrencilerine ney, bağlama, hat, filografi gibi sanatsal çalışmalarla birlikte Safahat ve Necip Fazıl Kısakürek okumaları yaptıran öğretmenler, öğrencileri geleceğe hazırladıkları yolda spor ve sanata büyük önem veriyor.

#Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi
#İTO
7 yıl önce