|

Özel Kuvvetler’de FETÖ operasyonu

Darbe girişimine karıştığı gerekçesiyle tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu 77 askerin odası arandı. Uzman polislerden oluşan 10 ekibin çalışması soncu dijital veriler ile 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi. Astsubay Halisdemir’i şehit eden silahlar da balistik incelemeye gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 22:40 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi, ÖKK karargahını ele geçirmek istediği sırada Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülmüştü. Kahraman Halisdemir, hainler tarafından oracıkta şehit edilmişti.
FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi, ÖKK karargahını ele geçirmek istediği sırada Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülmüştü. Kahraman Halisdemir, hainler tarafından oracıkta şehit edilmişti.

Ankara-Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) mensubu 77 askerin odalarında arama yapıldı. ÖKK'daki arama, uzman polislerden oluşan 10 ekip tarafından gerçekleştirildi. Saatlerce süren aramalara bazı askerler de eşlik etti. Aramalarda bazı dijital veriler ile 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi. Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden askerlerin kullandığı silahların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 tabanca ile piyade tüfeğine el konuldu. Silahlar, balistik incelemeye gönderildi.



MÜLAKAT KOMİSYONU


ÖKK'da darbeye karışan personelin belirlenmesi amacıyla “komisyon” da kuruldu. ÖKK Karargahının kamera görüntüleri ile personel kimlik kartlarıyla yapılan giriş-çıkışlara ilişkin bilgilerin incelenmesi sürerken, diğer taraftan darbe girişimine karıştığı şüphesi bulunan personel ile de idari soruşturma kapsamında “mülakat” yapılıyor. Buradaki işlemlerin ardından darbe teşebbüsüne karıştığı belirlenen askerler, Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne sevk ediliyor.



DARBENİN ÜS MERKEZİ OLACAKTI


Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'ü emniyet mensubu, 5'i sivil, biri hakim, 115'i asker 124 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan askerlerin büyük çoğunluğu ÖKK mensuplarından oluşuyor. Soruşturma kapsamında 7 sivil, 2 asker ve bir polis memuru da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.



Hatırlanacağı gibi FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi, emrindeki bir grup asker ile ÖKK Karargahını ele geçirmek istediği sırada Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurularak öldürülmüştü. Başarılı olmaları halinde ÖKK Karargahını darbenin üs merkezi haline getirmeyi planlayan cuntacılar, bordo berelilerle saatlerce çatışmıştı.



#Özel Kuvvetler Komutanlığı
#FETÖ
#Gölbaşı
#Ömer Halisdemir
8 yıl önce